Voor het geval je onder een steen leefde

De carrière van Glennis Grace gaat als een speer. Uit het niets is de zangeres, die jarenlang bikkelde om zichzelf te bewijzen, het nieuws van de dag. Om niets te missen, brengen wij speciaal voor jou de Grote Glennis Grace Update.

Hoe begon dit nou allemaal?

Uit het niets dook Glennis Grace op in America’s Got Talent. Zoals je al had geraden, dat is de Amerikaanse variant van Holland’s Got Talent, maar dan groter en dramatischer. Glennis deed wat ze het beste doet en zong een liedje van Whitney Houston. Ze kreeg een staande ovatie en mocht door naar de volgende ronde.

En toen?

Toen bleef ze winnen! Ze schopte het zelfs tot de kwartfinale. Het duurde daarna nog een dag voordat ze wist of ze doorging naar de volgende ronde, want America’s Got Talent wordt op twee dagen uitgezonden. Een uitzending voor de acts en een uitzending voor de results. Glennis had in eerste instantie niet eens door dat zij voldoende stemmen had gekregen. Presentatrice Tyra Banks melde dat allebei de kandidaten door waren maar Glennis dacht dat alleen haar concurrent Samuel Comroe naar de halve finale mocht. Het zorgde voor een heerlijk authentiek momentje waarbij een dolblije Glennis "What the fuck!" riep op Amerikaanse televisie. 

En nu?

Nu is Glennis weer even terug in Nederland om bij te komen. Ze hoeft pas weer op te treden op 4 of 11 september, om welke uitzending het gaat, wordt bekend gemaakt na de volgende kwartfinale. Ondertussen is presentatrice Nada van Nie druk bezig met een documentaire over Glennis. Ze volgt de zangeres al jaren en hoopt de laatste hand te leggen aan de film, die al is aangekocht door RTL en op Videoland te zien zal zijn. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.