Source
Foto: verstappen.nl

De geruchten gingen al langer, maar nu is het officieel; de Formule 1 komt naar Nederland toe! Vanaf 2020 mag Zandvoort drie keer een Grand Prix organiseren. 

Tijdens een persconferentie van het Formule One Management werd vandaag bekend gemaakt dat in 2020 de Heineken Dutch Grand Prix plaats zal vinden op het circuit van Zandvoort. Chase Carey, de voorzitter van de organisatie, benadrukte de geschiedenis van het circuit, de wens om een nieuwe race in Europa te organiseren en de populariteit van Max Verstappen, als de belangrijkste redenen om voor Zandvoort te kiezen. 

Ouderwets

Het contract met Zandvoort geldt voor drie jaar en rondom de race wordt er van alles georganiseerd. De bedoeling is dat het Grand Prix-weekend een evenement wordt voor alle leeftijden. Voor Max Verstappen is het fijn om in zijn thuisland te kunnen racen, maar dat betekent niet automatisch dat hij gaat winnen. Zandvoort heeft een ouderwets circuit vol uitdagende bochten en inhalen is erg lastig. 

1985

In 1985 werd voor het laatst een Grand Prix in Nederland georganiseerd en deze race werd gewonnen door Niki Lauda. Daarna bleef het stil omdat het organiseren van een race te duur was. De terugkeer van de Formule 1 kost tussen de 30 en 40 miljoen euro en wordt bekostigd door de gemeente Zandvoort, die steekt er vier miljoen in, en enkele grote Nederlandse bedrijven, waaronder Talpa Network. 

Article continues after the ad

Tickets

De officiële datum van de Heineken Dutch Grand Prix is nog niet bekend en er is ook nog geen verdere informatie over de tickets. Maar als je als eerste een kaartje wil bemachtigen, kun je vanaf 27 mei terecht op de website van DutchGP om op de hoogte te blijven van de kaartverkoop.

More content below the advertising