De boekenserie His Dark Materials, in het Nederlands bekend als Het gouden kompas, wordt een BBC-serie en de eerste beelden zien er veelbelovend uit.

His Dark Materials is een hele populaire boekentrilogie en zo een reeks moet natuurlijk verfilmd worden. In 2007 deed Hollywood een poging met The Golden Compass, maar de fantasyfilm was geen groot succes en de twee vervolgen werden nooit gemaakt. De BBC doet nu een poging om het complete verhaal te vertellen en de eerste beelden zien er alvast schitterend uit. 

Article continues after the ad

His Dark Materials, in het Nederlands uitgebracht als Het gouden kompas, speelt zich af in een fantasywereld waarin iemands ziel wordt weergegeven als pratend dier. De jonge Lyra raakt betrokken bij een gevaarlijk complot rondom de mysterieuze Mrs. Coulter en moet haar ontvoerde vrienden zien te redden. 

Het is nog niet bekend wanneer His Dark Materials op de BBC wordt uitgezonden. De omroep gaat er in ieder geval wel vanuit dat de serie een hit wordt en heeft alvast een tweede seizoen besteld.

More content below the advertising