Negeer de foute nepneus van Gijs Naber en je krijgt gelijk rillingen van de manier hoe hij Willem Holleeder speelt in de nieuwe misdaadserie Judas.

Astrid Holleeder zette haar leven op het spel door te getuigen tegen haar criminele broer Willem. Ze schreef hier het boek Judas over en daar is nu een spannende misdaadserie van gemaakt. Rifka Lodeizen speelt Astrid, maar het draait natuurlijk om haar broer. Hij wordt gespeeld door Gijs Naber, die eerder Holleeders maatje Cor van Hout speelde in De Heineken Ontvoering.

De bijnaam van Holleeder was De Neus en op hem te lijken heeft Naber een grote nepneus in de serie. Dat ziet er op het eerste gezicht een beetje komisch uit, maar wanneer hij zijn zus bedreigt en zwaait met een pistool is er niks grappigs meer aan.

Article continues after the ad

In de misdaadserie draait het om Astrid en het moment dat zij besluit haar broer te verraden. Met flashbacks wordt haar verhaal verteld en duidelijk gemaakt waarom het zo belangrijk was om zich te verzetten tegen Willem. Want zoals ze in de trailer al zegt: "Als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem."

Judas is vanaf 6 januari wekelijks te zien om 22:00 uur op RTL 4. De serie staat vanaf dat moment ook helemaal op Videoland.

More content below the advertising