"Als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem"

Negeer de foute nepneus van Gijs Naber en je krijgt gelijk rillingen van de manier hoe hij Willem Holleeder speelt in de nieuwe misdaadserie Judas.

Astrid Holleeder zette haar leven op het spel door te getuigen tegen haar criminele broer Willem. Ze schreef hier het boek Judas over en daar is nu een spannende misdaadserie van gemaakt. Rifka Lodeizen speelt Astrid, maar het draait natuurlijk om haar broer. Hij wordt gespeeld door Gijs Naber, die eerder Holleeders maatje Cor van Hout speelde in De Heineken Ontvoering.

De bijnaam van Holleeder was De Neus en op hem te lijken heeft Naber een grote nepneus in de serie. Dat ziet er op het eerste gezicht een beetje komisch uit, maar wanneer hij zijn zus bedreigt en zwaait met een pistool is er niks grappigs meer aan.

In de misdaadserie draait het om Astrid en het moment dat zij besluit haar broer te verraden. Met flashbacks wordt haar verhaal verteld en duidelijk gemaakt waarom het zo belangrijk was om zich te verzetten tegen Willem. Want zoals ze in de trailer al zegt: "Als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem."

Judas is vanaf 6 januari wekelijks te zien om 22:00 uur op RTL 4. De serie staat vanaf dat moment ook helemaal op Videoland.

We hebben veel rare filmpjes gezien op internet, maar dit slaat echt alles. De Peruaanse artiest Tongo heeft een cover gemaakt van Bohemian Rhapsody en we staan nog steeds met ons mond vol tanden.

De Peruaanse artiest Tongo is een ster in zijn eigen land en werd wereldberoemd op YouTube met zijn covers van Engelstalige hits. Is hij soms zo een getalenteerde zanger? Nope. Hij is zelfs heel slecht in Engels en dat is deels de 'charme' van zijn muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt hij er ook altijd een extreem amateuristische videoclip bij die niet meer gekost kan hebben dan wat kleingeld en een cadeaubon.

Na muziek van Linkin Park en The Beatles te hebben gecovered, is het nu de beurt aan Queen. Met een nepsnor doet hij zijn 'beste' Freddie Mercury imitatie en gooit hij er teksten uit als "Amyasa purboi", "Mama, yaskilama" en "Is dis de rial laif". En juist wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden, gaat hij swingen met dansende ruimtewezens. 

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine.