Gordon was deze week weer eens boos. Dit keer op televisierecensente Angela de Jong. Zij was niet de eerste die het aan de stok kreeg met de professionele ruziemaker. We zetten een paar rellen op een rijtje. 

Gerard Joling en het ‘gestolen’ liedje

Als Gordon binnenloopt is de kans groot dat er een gierende Gerard Joling achteraankomt. De twee zelfverklaarde valse stiefzusters hebben een haat-liefde relatie met elkaar. In 2009 kreeg Geer het met Goor aan de stok toen hij Engel van de Nacht uitbracht. De Engelse versie van het nummer zongen ze samen als de Toppers eerder op tv, toen het een kanshebber voor hun Eurovisie Songfestival-inzending was. Dat werd uiteindelijk Shine, maar Gordon vond het toch schandalig dat Gerard het nummer gestolen had voor z’n eigen carrière. Uh, met goedkeuring van songwriter Edwin van de Hoevelaken trouwens…

More content below the advertising

Gordon tegen Ancilla

Dat Gordon van een lijntje houdt was in 2013 al een slecht bewaard geheim. Ancilla Tilia, voormalig lijsttrekker van de Piratenpartij, riep het echter op live tv, nadat Gordon haar te vaak onderbrak bij RTL Late Night. Gordon was er eerder al voor uitgekomen dat ie dol is op het neussnoep, maar toch was de studio te klein na die uitbarsting. Inmiddels kan Gordon zelf ook grappen maken over zijn drugsgebruik.

Gordon tegen iedereen

We kunnen ons niet voorstellen wat Gordon in 2018 dacht toen hij zijn biografie met de originele titel “Gordon” naar de drukker bracht. Hij neemt géén gevangenen in het boek en onthult over veel collega’s en familieheden de smeuïgste details. Dat leverde een rechtszaak op met zijn familie en massa’s interviews van BN’ers die zwetend uitleggen dat Gordon rukverhalen vertelt. In het geval van John Ewbank zelfs letterlijk…

Gordon gaat trouwen! Oh wacht toch niet…

Gordons liefdesleven verdient z’n eigen artikel maar kan ook de inspiratiebron zijn voor een nieuwe miniserie op SBS 6. Zijn bruiloft is sowieso al gebruikt voor een RTL-serie in 2017. Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie? was Gordons versie van The Bachelor en dan in het prachtige Kaapstad. Helaas voor de kijkers koos Gordon op het eind noch voor Manuel noch voor Rogier! Social media fileerde Gordon vanwege de anticlimax, al gelooft de tv-ster nog steeds dat hij ooit de ware ontmoet en dat het programma een Televizier-ring had moeten winnen

Wéér Gerard Joling

Natuurlijk kreeg Gerard er ook van langs in Gordons biografie. Gordon schreef dat hij Gerard hebzuchtig vond en dat hij zonder toestemming grappige opmerkingen van Gordon droeg op z’n T-shirts. Natuurlijk hebben ze het inmiddels weer bijgelegd. Ze kunnen letterlijk niet met of zonder elkaar. 

Gordon is op dit moment te zien in de programma DanceSing, iedere donderdag om 20:30 uur op SBS6, en de spelshow Dat verzin je niet!, iedere zondag om 21:35 uur op SBS6.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.