Komende zomer verschijnt Angel Has Fallen in de bioscopen. Hierin zal Gerard Butler opnieuw te zien zijn als veiligheidsagent Mike Banning. Om alvast in de stemming te komen voor dit vervolg, zetten wij alvast de beste Netflix-films met deze actieheld op een rijtje!

5. Gamer (2009)

Na de krankzinnige Crank-films met Jason Statham maakte regisseursduo Mark Neveldine en Brian Taylor opnieuw een lekker over de top actiefilm. Hierin speelt Gerard Butler een gevangene die moet zien te overleven in een vleesgeworden videospel. Zo leuk als de Crank-films wordt het nergens, daarvoor neemt Gamer zichzelf net iets te serieus, maar Butler heeft beroerdere films gemaakt.

Article continues after the ad

4. Law Abiding Citizen (2009)

Wanneer de moordenaars van zijn vrouw en dochter er af komen met een relatief lichte straf, besluit Clyde Shelton (Gerard Butler) het recht in eigen hand te nemen. Hij gaat echter niet achter de criminelen aan, maar achter de ambtenaren die dit systeem in stand houden. Law Abiding Citizen werd gekraakt in de pers, maar bij het bioscooppubliek ging deze snoeiharde wraakfilm er in als koek.

3. Olympus Has Fallen (2013)

In deze waanzinnig vermakelijke actiefilm van Antoine Fuqua (The Equalizer) speelt Butler veiligheidsagent Mike Banning. Wanneer het Witte Huis wordt aangevallen door terroristen, moet hij alles op alles zetten om de president te bevrijden. Het vervolg, genaamd London Has Fallen, is ook te vinden op Netflix. In augustus verschijnt deeltje drie in de reeks: Angel Has Fallen.

2. How to Train Your Dragon (2010)

Na een reeks wisselvallige actiefilms, werd Butler zowaar gecast in een onweerstaanbare familiefilm. In How to Train your Dragon spreekt de Schotse acteur met hoorbaar plezier de stem in van Stoick, een stoere Viking die met lede ogen moet toezien hoe zijn zoon vriendschap sluit met een draak. Butler zou de rol ook spelen in de twee minstens zo leuke vervolgen!

1. 300 (2006)

Natuurlijk zou deze lijst niet compleet zijn zonder Butlers grote doorbraakrol. In deze stripverfilming van Zack Snyder (Watchmen) speelt Butler de rol van Leonidas. Deze Spartaanse koning moet met een zwaar onderbemand leger een invasie van de Perzen afslaan. Wat volgt is een adembenemende zwaarden-en-sandalen-film, met de even stoere als charismatische Butler als stralend middelpunt!

More content below the advertising