Van de klassiekers tot zijn comebacks: fans van Sylvester Stallone worden bij Netflix op hun wenken bediend. Wij zetten de vijf beste Netflix-films van deze onverwoestbare ijzervreter voor je op een rijtje!

5. Rambo: First Blood Part II

Netflix moet het helaas stellen zonder First Blood, maar voor veel lezers zal dit vervolg de eerste kennismaking zijn geweest met de zwijgzame oorlogsveteraan. In deze videotheekklassieker wordt het eenmansleger de jungle van Vietnam ingestuurd om een aantal Amerikaanse krijgsgevangenen te vinden. Maar zijn missie krijgt een grimmige wending wanneer hij door zijn opdrachtgevers aan zijn lot wordt overgelaten achter vijandelijke linies… Niemand minder dan James Cameron (Terminator 2: Judgment Day) schreef mee aan het scenario van deze actiekraker!

Article continues after the ad

4. Escape Plan

Hoewel Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger al eerder het scherm hadden gedeeld in The Expendables, zouden ze in Escape Plan meer tijd met elkaar doorbrengen. Veel keus heeft het actieduo niet: Sly en Arnie zitten namelijk gevangen in een high-tech bajes! Maar zoals de titel al weggeeft, zijn ze niet van plan om daar nog veel langer te blijven. Vorig jaar verscheen een vervolg, waarin Schwarzenegger werd vervangen door Dave Bautista (Guardians of the Galaxy). Deze vind je ook op Netflix!

3. The Expendables 2

Alle drie de The Expendables-films staan op Netflix. Toch hebben we een lichte voorkeur voor het tweede deel. Aan de formule ligt het niet: Sylvester heeft opnieuw een indrukwekkende cast van oude en nieuwe actiehelden om zich heen verzameld, met zichzelf als stralend middelpunt. Onder (vele) anderen Chuck Norris, Jason Statham, Jean-Claude van Damme en Dolph Lundgren komen even buurten in deze explosieve film vol actie en… verfrissende zelfspot. Naar verluidt wordt er al voorzichtig gesproken over een vierde deel in de reeks.

2. Demolition Man

Wesley Snipes speelt in Demolotion Man een maniakale crimineel die ontwaakt in de verre toekomst. De ingeslapen autoriteiten weten zich geen raad en dus wordt besloten om de stoere agent John Spartan (Stallone, wie anders?) na 35 jaar uit zijn vriesslaap te laten ontwaken. Het duurt niet lang voordat het tweetal over de aangeharkte gazons van de toekomst rolt. Demolition Man onderscheidt zich van de concurrentie door de scherpe humor, niet in de laatste plaats afkomstig uit de mond van de even grappige als charmante Sandra Bullock in haar doorbraakrol!

1. Rambo

In deze grimmige oorlogsfilm, die simpelweg Rambo heet, moet de oorlogsveteraan opnieuw in actie komen wanneer een aantal zendelingen wordt ontvoerd door een gewelddadige groep huurlingen. Het scenario past op de achterkant van een bierviltje, maar Stallone geeft de liefhebbers precies wat zij willen: een aaneenschakeling van opvallend brute en bloederige actiescènes, die zelfs de meest doorgewinterde Rambo-fans even zal doen slikken. Het toepasselijk getitelde vervolg Rambo V: Last Blood zal in september in de bios verschijnen!

More content below the advertising