The Dark Crystal is een film waar veel mensen mee opgroeiden, maar deze beeldschone serie is meer dan alleen nostalgische trip in de tijd.

De poppenfilm The Dark Crystal (1982) kwam uit de stal van de Muppet-makers Jim Henson en Frank Oz. Daarom zou het bijna heiligschennis zijn geweest als de nieuwe incarnatie uit de computer kwam. Gezien de ophef rond de digitale Yoda (voorheen een door Frank Oz bespeelde pop) in de Star Wars-reeks, hebben ze het bij The Dark Crystal: Age of Resistance wijselijk bij de oude stiel gehouden.

Article continues after the ad

De moderne techniek is alleen gebruikt om de poppenspelers uit beeld te halen. In de nieuwe serie krijgen we in tien afleveringen te zien wat er voor de film gebeurde. We bevinden ons weer op de planeet Thra waar drie Gelflings ontdekken hoe de gemene Skeksis aan hun krachten komen. Ze gaan daarom op pad om tegenstand te bieden en hun wereld te redden.

The Dark Crystal: Age of Resistance staat nu op Netflix en is naast de originele versie ook beschikbaar met Nederlandse nasynchronisatie (zie onderstaande trailer). 

More content below the advertising