Tom Cruise is een hele grote speler binnen Scientology en een voormalig lid van de groepering heeft een boekje open gedaan over de acteur. 

Het gerucht gaat al een tijdje dat de vriendinnetjes van Tom Cruise via audities gezocht worden door The Church of Scientology. Cruise is namelijk het belangrijkste lid van de controversiële groepering en bij zo een hoge pief hoort natuurlijk de perfecte vrouw. Een raar gerucht zou je denken, maar 100% waar volgens een gevlucht lid van de sekte.

Valerie Haney heeft 22 jaar bij Scientology gezeten en had zich omhoog gewerkt tot de persoonlijke assistente van leider David Miscavige. Zij zag van dichtbij wat een tiran hij was en besloot te vluchten. In de reportageserie Leah Remini: Scientology and the Aftermath vertelde ze hierover en ze gaf een interview aan Tony Ortega, de belangrijkste criticus van Scientology. 

Article continues after the ad

Audities

In het interview met Ortega benadrukte Haney dat Miscagive en Tom Cruise een hele hechte vriendschap hebben en de twee mannen aanbidden elkaar. Toen Tom Cruise na zijn huwelijk met Nicole Kidman weer terugkeerde bij de groep, kreeg de acteur een extravagant verjaardagsfeest op de 150 meter lange jacht van de organisatie als bedankje. 

Na zijn scheiding was Tom ook weer toe aan een nieuwe liefde en dat moest er wel eentje zijn die goedgekeurd werd door grote leider Miscagive. Dat gekke gerucht over 'audities' voor mevrouw Cruise zijn volgens Valerie Haney ook absoluut waar en de winnares was Katie Holmes. 

Waar is Shelly?

De taak om de geschikte vrouw voor Tom Cruise te zoeken, was voor Shelly Miscagive, de vrouw van David. In het interview met Tony Ortega vertelt Valerie Haney dat Shelly het belachelijk vond en met tegenzin haar taak uitvoerde. De relatie tussen Shelly en David stond ook al een lange tijd onder druk en na de zoveelste ruzie kreeg Shelly in 2005 een belangrijke klus op een afgelegen locatie. Sindsdien is de vrouw van de leider niet meer in het openbaar gezien. 

More content below the advertising