Tom Cruise is een hele grote speler binnen Scientology en een voormalig lid van de groepering heeft een boekje open gedaan over de acteur. 

Het gerucht gaat al een tijdje dat de vriendinnetjes van Tom Cruise via audities gezocht worden door The Church of Scientology. Cruise is namelijk het belangrijkste lid van de controversiële groepering en bij zo een hoge pief hoort natuurlijk de perfecte vrouw. Een raar gerucht zou je denken, maar 100% waar volgens een gevlucht lid van de sekte.

Valerie Haney heeft 22 jaar bij Scientology gezeten en had zich omhoog gewerkt tot de persoonlijke assistente van leider David Miscavige. Zij zag van dichtbij wat een tiran hij was en besloot te vluchten. In de reportageserie Leah Remini: Scientology and the Aftermath vertelde ze hierover en ze gaf een interview aan Tony Ortega, de belangrijkste criticus van Scientology. 

Audities

In het interview met Ortega benadrukte Haney dat Miscagive en Tom Cruise een hele hechte vriendschap hebben en de twee mannen aanbidden elkaar. Toen Tom Cruise na zijn huwelijk met Nicole Kidman weer terugkeerde bij de groep, kreeg de acteur een extravagant verjaardagsfeest op de 150 meter lange jacht van de organisatie als bedankje. 

Na zijn scheiding was Tom ook weer toe aan een nieuwe liefde en dat moest er wel eentje zijn die goedgekeurd werd door grote leider Miscagive. Dat gekke gerucht over 'audities' voor mevrouw Cruise zijn volgens Valerie Haney ook absoluut waar en de winnares was Katie Holmes. 

Waar is Shelly?

De taak om de geschikte vrouw voor Tom Cruise te zoeken, was voor Shelly Miscagive, de vrouw van David. In het interview met Tony Ortega vertelt Valerie Haney dat Shelly het belachelijk vond en met tegenzin haar taak uitvoerde. De relatie tussen Shelly en David stond ook al een lange tijd onder druk en na de zoveelste ruzie kreeg Shelly in 2005 een belangrijke klus op een afgelegen locatie. Sindsdien is de vrouw van de leider niet meer in het openbaar gezien. 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.