Tom Cruise is een hele grote speler binnen Scientology en een voormalig lid van de groepering heeft een boekje open gedaan over de acteur. 

Het gerucht gaat al een tijdje dat de vriendinnetjes van Tom Cruise via audities gezocht worden door The Church of Scientology. Cruise is namelijk het belangrijkste lid van de controversiële groepering en bij zo een hoge pief hoort natuurlijk de perfecte vrouw. Een raar gerucht zou je denken, maar 100% waar volgens een gevlucht lid van de sekte.

Valerie Haney heeft 22 jaar bij Scientology gezeten en had zich omhoog gewerkt tot de persoonlijke assistente van leider David Miscavige. Zij zag van dichtbij wat een tiran hij was en besloot te vluchten. In de reportageserie Leah Remini: Scientology and the Aftermath vertelde ze hierover en ze gaf een interview aan Tony Ortega, de belangrijkste criticus van Scientology. 

More content below the advertising

Audities

In het interview met Ortega benadrukte Haney dat Miscagive en Tom Cruise een hele hechte vriendschap hebben en de twee mannen aanbidden elkaar. Toen Tom Cruise na zijn huwelijk met Nicole Kidman weer terugkeerde bij de groep, kreeg de acteur een extravagant verjaardagsfeest op de 150 meter lange jacht van de organisatie als bedankje. 

Na zijn scheiding was Tom ook weer toe aan een nieuwe liefde en dat moest er wel eentje zijn die goedgekeurd werd door grote leider Miscagive. Dat gekke gerucht over 'audities' voor mevrouw Cruise zijn volgens Valerie Haney ook absoluut waar en de winnares was Katie Holmes. 

Waar is Shelly?

De taak om de geschikte vrouw voor Tom Cruise te zoeken, was voor Shelly Miscagive, de vrouw van David. In het interview met Tony Ortega vertelt Valerie Haney dat Shelly het belachelijk vond en met tegenzin haar taak uitvoerde. De relatie tussen Shelly en David stond ook al een lange tijd onder druk en na de zoveelste ruzie kreeg Shelly in 2005 een belangrijke klus op een afgelegen locatie. Sindsdien is de vrouw van de leider niet meer in het openbaar gezien. 

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.