Treurig nieuws voor de fans van Star Wars: gisteren werd bekend dat Chewbacca-acteur Peter Mayhew eerder deze week is overleden.

Peter Mayhew werd wereldberoemd dankzij zijn rol als Chewbacca, de trouwe metgezel van Han Solo (Harrison Ford). Deze licht ontvlambare Wookie groeide al snel uit tot een van de populairste personages in de Star Wars-reeks. De boomlange acteur zou de rol in niet minder dan vijf films spelen. In The Force Awakens, zijn laatste Star Wars-film, droeg hij het stokje over aan de Finse acteur Joonas Suotamo.

Article continues after the ad

 

Zijn Star Wars-collega’s reageerden verslagen op het overlijden van de Britse acteur. Zo schrijft Mark Hamill, die tekende voor de rol van Luke Skywalker, op Twitter: “Hij was de liefste van alle reuzen. Een grote man met een nog groter hart die er altijd in slaagde om een glimlach op onze gezichten te toveren.” Harrison Ford, noemde zijn collega ‘een warme, zachtaardige man met een nobele persoonlijkheid’. “We waren dertig jaar lang partners in de films en vrienden in het leven en ik zal hem missen”, zo verklaarde Ford. Peter Mayhew is 74 jaar oud geworden.

More content below the advertising