Source
Foto: &C Media

Met het vertrek van Wendy van Dijk en Linda de Mol naar Talpa wordt Chantal Janzen nog belangrijker voor RTL 4. Maar wat zijn eigenlijk haar toekomstplannen?

Toen bekend werd dat Linda de Mol vertrok naar Talpa, het mediabedrijf van broer John de Mol, was dat groot nieuws in medialand en meerdere BN'ers feliciteerden haar met deze overstap. Chantal Janzen was de uitzondering, zij maakte een grappig filmpje waarin ze het te druk had voor haar zoontje omdat ze alle programma's van Linda de Mol en Wendy van Dijk over moest nemen. 

Videoboodschap

Tegen Veronica Magazine vertelt ze waarom ze dit filmpje maakte. "Op zo’n moment weet ik nooit helemaal waarom, maar mijn assistent werd de hele dag al gebeld of ik een reactie op Linda’s vertrek kon geven, of een videoboodschap met felicitaties wilde opnemen. Ik dacht: nou wordt-ie helemaal mooi: zij gaat weg bij de zender en nu moet ik HAAR feliciteren?" 

Chantal neemt ook geen blad voor haar mond en vertelt eerlijk hoe ze terugkijkt op de reacties van haar collega's. "Ik vond het ook best wel een beetje dom allemaal, die haast dramatische filmpjes van bekendheden over Linda’s vertrek. En ja, daar beledig ik ook collega’s mee, maar dat is nou eenmaal mijn mening."

Article continues after the ad

Grafstemming

"Het was verdorie alsof ze niet lang meer had. Er heerste zo’n grafstemming. ‘Ja, het is heel erg’. ‘Een aderlating’. Flikker toch op allemaal. Linda gaat gewoon bij de zender van haar broer werken, en groot gelijk heeft ze." Chantal heeft er ook geen enkel probleem mee dat Linda vertrekt. "En het is verdorie maar televisie. Wat een dramatisch gedoe. Ik was er klaar mee, vandaar dat eigen filmpje."

De presentatrice vindt het wel nadelig dat RTL 4 nu enkele succesvolle programma's kwijt zal raken. "Het is jammer dat ze hits als Miljoenenjacht meeneemt. Die wil je liever niet kwijt. Aan de andere kant biedt het wel weer ruimte voor nieuw creatief denken en de aanwas van jong talent bij RTL. Daarmee zeg ik overigens niet: ‘Wat heb je aan oudere talenten?’ De suggestie dat Wendy en Linda over the hill zouden zijn, sodemieter op. Dat heeft niets met leeftijd te maken."

Blanco cheque

De grote vraag is nu natuurlijk of Chantal Janzen haar voormalige collega's zal volgen naar het groenere gras van John de Mol's Talpa. "Nee, ik ben gelukkig bij RTL. Voordat het vertrek van Linda, Wendy en Gordon speelde, had ik al een afspraak met RTL gemaakt voor een bepaalde periode."

Ook voor een blanco cheque stapt ze niet over. "Voor geld ben ik niet te vangen. Ik heb een mooi pakket en ik verdien genoeg. Mijn contact met John is goed, close zelfs, maar als je een afspraak maakt, moet je die gewoon nakomen. Ook al biedt iemand jou weet-ik-veel. Daarbij ben ik heel blij bij RTL, dus ik blijf er met alle plezier."

Chantal komt werken is vanaf donderdag 28 maart te zien om 20:30 uur op RTL 4

Het nieuwe seizoen van Kees & Co is vanaf zaterdag 30 maart te zien op RTL 4 en Videoland.

Het complete interview met Chantal Janzen is te lezen in Veronica Magazine.

More content below the advertising