Cas Jansen loopt op straat
Source
Foto: Roland J. Reinders

De kijkcijfers van Goede tijden, slechte tijden komen langzaam weer uit het slop en de terugkeer van Cas Jansen speelde daar een grote rol bij. 

Tussen zijn vertrek en terugkeer zat twintig jaar, maar de kijker is Cas Jansen niet vergeten. Dit jaar keerde hij terug als Julian Verduyn in de langstlopende soap van Nederland en namen de kijkcijfers, die niet meer zo goed waren als vroeger, weer langzaam toe. Jansen speelde daar een grote rol in. "Afgelopen jaar had de serie een behoorlijke dip, dus er lag een heel plan klaar om dat te verbeteren," vertelt de acteur in Veronica Magazine.

Een pakket met veranderingen

Onderdeel van dat plan was een heel nieuw gezin; bestaande uit Julian, zijn vrouw, drie kinderen, schoonvader en een hond. "Het was dus niet zo dat het iemand gewoon leuk leek om er even een oude ster uit het verleden in te gooien en dan zal het wel weer. Mijn GTST-karakter Julian en zijn gezin maken deel uit van een heel pakket met veranderingen, waar goed over nagedacht is. Dat vind ik heel fijn."

Nuchter blijven

Cas Jansen blijft ook nuchter over de stijgende kijkcijfers en weet dat hij maar een klein onderdeel is van het hernieuwde succes. "Niemand is groter dan GTST, dat is in het verleden al vaak bewezen. Elke keer als er een grote ster uit de serie ging – Reinout Oerlemans en Antonie Kamerling, later Katja Schuurman, Angela Schijf en ik – werd er geroepen dat de boel zou instorten. Maar het is altijd blijven bestaan, wat niet wegneemt dat ik wel onderdeel uitmaakte van een ommezwaai."

Article continues after the ad

Goede tijden, slechte tijden is van maandag t/m donderdag te zien om 20:00 uur op RTL 4

Het complete interview met Cas Jansen staat in Veronica Magazine nummer 21. 

More content below the advertising