Foto: Dario en Misja
Foto: Dario en Misja

Janine Elschot arriveerde in Meerdijk als scharrel van dokter Simon. Sindsdien is ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste personages uit Goede tijden, slechte tijden

Caroline de Bruijn speelt al meer dan 25 jaar de rol van Janine Elschot en tegen Veronica Magazine vertelt ze nog lang niet klaar te zijn met de soap. "Ja, ik hóú van die serie. De verhaallijnen zijn tamelijk buitenissig, maar dat vind ik erg leuk. Het kan mij niet dol genoeg zijn.”

De Bruijn overdrijft niet wanneer ze het heeft over dolle verhalen. "Ik heb als Janine het een en ander meegemaakt. Ik ben inmiddels levend begraven geweest, heb op een brandstapel gestaan, ben aan een explosie ontsnapt, ben bijna verzopen…"

Kritiek

Article continues after the ad

Juist dat soort overdreven gebeurtenissen zijn voer voor critici van de soapserie, maar daar heeft De Bruijn geen boodschap aan. “Hoe je er ook tegenaan kijkt en wat je er ook van vindt, die serie is nog steeds een deel van Nederland. Écht. Al zó lang. Het is bijna niet alleen maar een serie, het heeft een best belangrijke plek in het leven van mensen.” 

Meubelstukken

Wanneer je zo lang bij dezelfde serie zit, zie je veel mensen komen en gaan. Dat is niet altijd even makkelijk. "“Het kan weleens heel pijnlijk zijn. Of je voelt dat er écht een grote verschuiving is. Als er ineens een hele klont verdwijnt, of een paar vaste karakters, voel je dat er weer even een disbalans is. Je hebt altijd een soort team van echte meubelstukken, daar maak ik zelf natuurlijk ook deel van uit, en dan zijn er mensen die er pas een tijdje bij zijn, gastrollen of mensen die er net bij zijn gekomen. Het moet in balans zijn.”

Leer je tekst!

Goede tijden, slechte tijden mag dan geen diepzinnige televisie zijn, maar dat betekent niet dat de opnames een makkie zijn. “Kijk, wij nemen bij GTST natuurlijk in noodtempo op. Even met de regisseur sparren over hoe de scène eruit gaat zien? Nog eens een poginkje wagen, even op een andere manier proberen? Daar is geen tijd voor. Dus als je op de set komt, moet je een goed idee hebben over de scène en weten hoe je die wil spelen."

Voor nieuwkomers heeft ze daarom ook een hele duidelijke tip: “Leer je tekst, verdomme! Hahahahahaha.”

Goede tijden, slechte tijden wordt van maandag t/m vrijdag uitgezonden om 20:00 uur op RTL 4.

More content below the advertising