Foto: Dario en Misja
Foto: Dario en Misja

Janine Elschot arriveerde in Meerdijk als scharrel van dokter Simon. Sindsdien is ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste personages uit Goede tijden, slechte tijden

Caroline de Bruijn speelt al meer dan 25 jaar de rol van Janine Elschot en tegen Veronica Magazine vertelt ze nog lang niet klaar te zijn met de soap. "Ja, ik hóú van die serie. De verhaallijnen zijn tamelijk buitenissig, maar dat vind ik erg leuk. Het kan mij niet dol genoeg zijn.”

De Bruijn overdrijft niet wanneer ze het heeft over dolle verhalen. "Ik heb als Janine het een en ander meegemaakt. Ik ben inmiddels levend begraven geweest, heb op een brandstapel gestaan, ben aan een explosie ontsnapt, ben bijna verzopen…"

Kritiek

More content below the advertising

Juist dat soort overdreven gebeurtenissen zijn voer voor critici van de soapserie, maar daar heeft De Bruijn geen boodschap aan. “Hoe je er ook tegenaan kijkt en wat je er ook van vindt, die serie is nog steeds een deel van Nederland. Écht. Al zó lang. Het is bijna niet alleen maar een serie, het heeft een best belangrijke plek in het leven van mensen.” 

Meubelstukken

Wanneer je zo lang bij dezelfde serie zit, zie je veel mensen komen en gaan. Dat is niet altijd even makkelijk. "“Het kan weleens heel pijnlijk zijn. Of je voelt dat er écht een grote verschuiving is. Als er ineens een hele klont verdwijnt, of een paar vaste karakters, voel je dat er weer even een disbalans is. Je hebt altijd een soort team van echte meubelstukken, daar maak ik zelf natuurlijk ook deel van uit, en dan zijn er mensen die er pas een tijdje bij zijn, gastrollen of mensen die er net bij zijn gekomen. Het moet in balans zijn.”

Leer je tekst!

Goede tijden, slechte tijden mag dan geen diepzinnige televisie zijn, maar dat betekent niet dat de opnames een makkie zijn. “Kijk, wij nemen bij GTST natuurlijk in noodtempo op. Even met de regisseur sparren over hoe de scène eruit gaat zien? Nog eens een poginkje wagen, even op een andere manier proberen? Daar is geen tijd voor. Dus als je op de set komt, moet je een goed idee hebben over de scène en weten hoe je die wil spelen."

Voor nieuwkomers heeft ze daarom ook een hele duidelijke tip: “Leer je tekst, verdomme! Hahahahahaha.”

Goede tijden, slechte tijden wordt van maandag t/m vrijdag uitgezonden om 20:00 uur op RTL 4.

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.