Bird Box is een spannende thriller waar je een dikke twee uur zoet mee bent. Onschuldig vermaak zou je denken, maar toch zijn Canada en YouTube helemaal niet zo blij met deze film.

In de Netflix-film Bird Box speelt Sandra Bullock een vrouw die twee kinderen naar een veilige locatie moet brengen. De wereld wordt aangevallen door monsters en als je de wezens ziet, wordt je gedwongen om zelfmoord te plegen. De enige manier om te overleven is door een blinddoek te dragen. Spannend uitgangspunt, maar toch is niet iedereen hier blij mee.

More content below the advertising

Canada

De thriller bouwt de spanning op met een nieuwsbericht over massale zelfmoorden in Europa, waarbij beelden worden getoond van een treinramp en daarvoor zijn geen special effects gebruikt. De ramp gebeurde in 2013 in de Canadese stad Lac-Mégantic en 47 mensen kwamen daarbij om het leven. De Canadezen vinden het niet kunnen dat beelden van een echte tragedie zijn gebruikt. 

Netflix gaat de beelden niet verwijderen, maar de productiemaatschappij van de film heeft wel excuses aangeboden. De beelden komen van Pond 5, een bedrijf dat allerlei beeldmateriaal levert, maar meestal wordt duidelijk gemaakt welke beelden echt zijn en welke niet. Daar is nu iets flink mis gegaan en ook Pond 5 moest door het stof.

YouTube

YouTubers houden van een uitdaging en de meest recente is de Bird Box Challenge. Dat houdt in dat je geblinddoekt een alledaagse taak uitvoert en natuurlijk leidde dit al heel snel tot ongelukken. Netflix heeft direct aan de rem getrokken en kijkers gewaarschuwd voor de gevaren van geblinddoekt rennen, fietsen en autorijden. 

Deze waarschuwing had niet het gewenste resultaat en nog meer idioten gingen de Bird Box Challenge doen. Nu is YouTube het ook helemaal zat en gevaarlijke Challenges zijn per direct verboden op het videoplatform. 

Heb je Bird Box nog niet gezien? De thriller staat op Netflix.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.