Bird Box is een spannende thriller waar je een dikke twee uur zoet mee bent. Onschuldig vermaak zou je denken, maar toch zijn Canada en YouTube helemaal niet zo blij met deze film.

In de Netflix-film Bird Box speelt Sandra Bullock een vrouw die twee kinderen naar een veilige locatie moet brengen. De wereld wordt aangevallen door monsters en als je de wezens ziet, wordt je gedwongen om zelfmoord te plegen. De enige manier om te overleven is door een blinddoek te dragen. Spannend uitgangspunt, maar toch is niet iedereen hier blij mee.

Article continues after the ad

Canada

De thriller bouwt de spanning op met een nieuwsbericht over massale zelfmoorden in Europa, waarbij beelden worden getoond van een treinramp en daarvoor zijn geen special effects gebruikt. De ramp gebeurde in 2013 in de Canadese stad Lac-Mégantic en 47 mensen kwamen daarbij om het leven. De Canadezen vinden het niet kunnen dat beelden van een echte tragedie zijn gebruikt. 

Netflix gaat de beelden niet verwijderen, maar de productiemaatschappij van de film heeft wel excuses aangeboden. De beelden komen van Pond 5, een bedrijf dat allerlei beeldmateriaal levert, maar meestal wordt duidelijk gemaakt welke beelden echt zijn en welke niet. Daar is nu iets flink mis gegaan en ook Pond 5 moest door het stof.

YouTube

YouTubers houden van een uitdaging en de meest recente is de Bird Box Challenge. Dat houdt in dat je geblinddoekt een alledaagse taak uitvoert en natuurlijk leidde dit al heel snel tot ongelukken. Netflix heeft direct aan de rem getrokken en kijkers gewaarschuwd voor de gevaren van geblinddoekt rennen, fietsen en autorijden. 

Deze waarschuwing had niet het gewenste resultaat en nog meer idioten gingen de Bird Box Challenge doen. Nu is YouTube het ook helemaal zat en gevaarlijke Challenges zijn per direct verboden op het videoplatform. 

Heb je Bird Box nog niet gezien? De thriller staat op Netflix.

More content below the advertising