Eva Crutzen in Veronica Magazine
Source
Foto: Mike van den Toorn

Cabaretier Eva Crutzen kennen we uit Klikbeet en de satirische talkshow Promenade, maar in de comedyserie Opslaan Als heeft zij dit keer zelf de hoofdrol.

Nadat ze haar vorige theaterregistratie flink in moest korten van de NPO, besloot cabaretier Eva Crutzen het met haar nieuwste voorstelling Opslaan Als helemaal anders aan te pakken. "In de tv-versie van Opslaan Als hou ik mijn monoloog uit het theater, maar dan op diverse locaties, tegenover mensen die daar niet op zitten te wachten. In de lift, op een filmset... Die fragmenten zijn geknipt en verdeeld over drie tv-uitzendingen."

Uitdagend

Crutzen is altijd op zoek naar vernieuwing en raakt snel verveeld. "Toen ik Opslaan Als speelde in de theaters, deed ik dat met een surround-geluidssysteem. Dat was volledig nieuw voor mij én de theaters. Ik wil dat er elke keer iets uitdagends gebeurt, anders vind ik het saai en word ik recalcitrant. Misschien is dat ook de reden dat ik baantjes nooit langer dan een paar weken had."

Pittige tante

Met haar rol in Promenade werd Crutzen bekend bij een groter publiek. Ze speelt in de satirische talkshow een parodie op de RTL Boulevard-vrouwen. "In eerste instantie had ik een vrouw in mijn hoofd die veel serieuzer was. Een kruising tussen Angela de Jong en Merel Westrik, een beetje een pittige tante."

Article continues after the ad

Bimbo

Het personage werd uiteindelijk een flirterige giechelkont. "Toen ik ging onderzoeken wat voor vrouw goed past tussen de mannen, kwam ik erachter dat het totaal de andere kant op moest gaan.Meer bimbo-achtig, in de sfeer van Olcay Gulsen. Mijn karakter is niet gebaseerd op één specifiek persoon, maar ik heb wel goed gekeken naar de vrouwen die bij RTL Boulevard komen."

Opslaan Als is te zien vanaf zondag 15 maart om 22:30 uur op NPO 3.

Het complete interview met Eva Crutzen staat in Veronica Magazine, nummer 11. 

More content below the advertising