We nemen vanavond afscheid van een recordinternational

De oefenpot van Oranje vanavond tegen Peru zal de 134ste en meteen ook laatste wedstrijd zijn voor recordinternational Wesley Sneijder, die in de Johan Cruijff Arena afscheid neemt van het Nederlands elftal én zijn fans. 

Het was even slikken voor Sneijder toen Koeman begin dit jaar de bom dropte dat er voor Kabouter Wesley geen plaats meer was in het vernieuwde Oranje. Sneijder had nog wel een wens: hij wilde het liefst als voetballer uitgezwaaid worden door het Oranje-legioen. Al na een paar weken kwam het verlossende antwoord: gezien zijn enorme status kreeg de Utrechter van de KNVB zijn gedroomde afscheidswedstrijd. "Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde: in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is", liet Sneijder weten via de website van de KNVB. 

Als klap op de vuurpijl zit er vanavond tal van prominenten op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. We noemen een André Hazes, die na de wedstrijd zelfs nog een moppie zal gaan zingen. Eregast is trouwens FIFA-voorzitter Gianni Infantino, die speciaal naar Amsterdam vliegt om bij het afscheid van Sneijder te zijn. 

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag