De oefenpot van Oranje vanavond tegen Peru zal de 134ste en meteen ook laatste wedstrijd zijn voor recordinternational Wesley Sneijder, die in de Johan Cruijff Arena afscheid neemt van het Nederlands elftal én zijn fans. 

Het was even slikken voor Sneijder toen Koeman begin dit jaar de bom dropte dat er voor Kabouter Wesley geen plaats meer was in het vernieuwde Oranje. Sneijder had nog wel een wens: hij wilde het liefst als voetballer uitgezwaaid worden door het Oranje-legioen. Al na een paar weken kwam het verlossende antwoord: gezien zijn enorme status kreeg de Utrechter van de KNVB zijn gedroomde afscheidswedstrijd. "Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde: in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is", liet Sneijder weten via de website van de KNVB. 

Als klap op de vuurpijl zit er vanavond tal van prominenten op de tribunes van de Johan Cruijff ArenA. We noemen een André Hazes, die na de wedstrijd zelfs nog een moppie zal gaan zingen. Eregast is trouwens FIFA-voorzitter Gianni Infantino, die speciaal naar Amsterdam vliegt om bij het afscheid van Sneijder te zijn. 

 

Article continues after the ad
More content below the advertising