Wendy van Dijk en Britt Dekker in Veronica Magazine
Source
Foto: Ruud Baan

In het nieuwe seizoen van We Want More wordt Johnny de Mol vervangen door Britt Dekker. In Veronica Magazine vertellen Britt en Wendy van Dijk over hun eerste samenwerking. 

Hoe voelt het om er als team Wendy & Britt te staan?

Wendy: "Hartstikke goed. Ik heb natuurlijk al vaak als duo gewerkt: met Martijn Krabbé, Johnny de Mol, Ruben Nicolai, Chantal Janzen. Volgens
mij ben ik niet zo’n lastige collega, dus ik hoef me nooit af te vragen of het wel of niet klikt. Ik vind eigenlijk altijd wel mijn weg met iemand."

Britt: "Voor mij is het heel vet om in zo’n rijdende trein te stappen. Iedereen die aan We Want More werkt, heeft eerder al tien jaar The Voice gemaakt. Het is geen speeltuin, maar gewoon luisteren en gaan. Dat is een leuk regime, zeg maar."

Article continues after the ad

Jullie kennen elkaar via de manege. Hoe ging dat eigenlijk?

Britt: "Lizzy, het dochtertje van Wendy, keek altijd naar mijn YouTube-kanaal PaardenpraatTV. Drie jaar geleden wilde ze op de manege langskomen om de paarden te ontmoeten. Dat vond ik prima."

Wendy: "Dat klikte zo ontzettend dat Britt op een gegeven moment een pony beschikbaar had waarop Lizzy kon rijden. De pony stond in de stal van Britt in Bergen. Sindsdien zijn we heel vaak op en neer naar Bergen gegaan. Dat was voor ons bijna een soort gezellig familie-uitje. Zo leerden we elkaar ook privé beter kennen."

Zijn jullie in privésetting anders met elkaar dan op de studiovloer?

Wendy: "Absoluut niet. Behalve dat het bij We Want More expliciet over werk gaat. Privé gaat het juist veel over niet-werk. Dat is heerlijk, even met iets heel anders bezig zijn. Ik benijd het ook dat Britt zich helemaal kan verliezen in haar paarden. Ik doe aan yoga en hardlopen, wat ik fantastisch vind. Maar ik denk dat paardrijden een van de mooiste sporten is die je kunt doen. Je stapt in zo’n andere dimensie. Mijn dochter noemt het ‘de gelukswereld’ en dat beaam ik, maar helaas ben ik een schijtbak op een paard. Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar ik val er altijd vanaf. Dat is geen match."

Britt: "Wendy is op tv hetzelfde als thuis. Voor mij is het allemaal nieuw, dus het voelt voor mij heel vertrouwd dat ik met iemand werk voor wie dit allemaal routine is. Ze is iemand van wie ik in de studio veel kan leren."

Vraag je Wendy als oude rot om advies, Britt?

Britt: "Ik heb drie weken lang wakker gelegen over de autocue-openingsteksten van We Want More. In mijn nachtmerries stond ik tegenover Ali B, André Hazes en Trijntje Oosterhuis en deed ik het totaal niet goed. Dan kwam John de Mol uit zijn tent en zei: ‘Dit wordt ’m niet, we nemen een ander.’ Ik had het met niemand over mijn angsten gehad, maar op de eerste opnamedag moest ik er gewoon een beetje van huilen. Ik dacht: ik ben zo slecht, ik kan dat niet, dat is veel te hoog gegrepen. Toen heeft Wendy me gerustgesteld door te zeggen dat ik de autocue als mijn beste vriend moest zien, niet als mijn vijand. Dat hielp heel erg."

Wendy: "Ik schrok daar echt van. En zei ook: ‘Déél het dan met me.’ Ik wil mezelf niet opdringen, juist omdat ik Britt zo uniek en leuk vind zoals ze is. Maar met liefde help ik haar. Daar hebben we ook veel gesprekken over."

Heb jij Wendy andersom ook iets bijgebracht, Britt?

Lachend: "Nee nee, ik voel me niet echt bevoegd om Wendy adviezen te geven. Dat is een beetje alsof de kleuter de professor tips gaat geven."

 

We Want More is te zien vanaf zaterdag 13 maart om 21:00 uur op SBS6.

Het complete interview met Wendy en Britt staat in Veronica Magazine nummer 11. 

More content below the advertising