Britt Dekker is deze week de covergirl van Veronica Magazine en geeft haar mening over het komende televisieseizoen. De kersverse presentatrice van Zappsport neemt geen blad voor de mond en vertelt ons over haar ervaringen met het boerenleven, waarom The Voice Senior haar heel deprimerend lijkt en hoe het komt dat ze niks heeft met drones.

 

 

 

Boer Zoekt Vrouw

"Ik had zelf in 2012 verkering met een boer. Hij had een paar honderd melkkoeien en zijn moeder had paardjes, geiten en kippen. Ik vond het heel mooi dat je op een boerderij echt teruggaat naar de basis: zelf je voedsel maken, dieren eten geven. Altijd als ik naar Boer Zoekt Vrouw kijk, komen de warme herinneringen aan die jeugdliefde weer naar boven."

 

The Voice Senior

"Dat lijkt me leuk, omdat ouderen meestal heel schattig zijn. Maar het lijkt me ook heel zielig, want dan breek je op je 75ste eindelijk door en weet je dat je eigenlijk al aan het einde van je leven bent. Dat je denkt: was dit maar twintig jaar eerder gebeurd. Dat lijkt me voor de deelnemers heel deprimerend."

Paleis voor een Prikkie

"Heel veel mensen zijn anti, omdat deelnemers aan hulp-tv zouden worden gebruikt voor de kijkcijfers. Dan denk ik: natúúrlijk worden ze gebruikt voor de kijkcijfers, want anders zouden ze niet op tv komen. Maar stel dat ik word gebruikt in Paleis voor een Prikkie en ik krijg in ruil daarvoor een nieuwe huiskamer. Of ik word gebruikt in Een Dubbeltje op z'n Kant en ik heb daarna mijn financiën op orde. Dan is dat toch winst voor iedereen? In die zin ben ik pro hulp-tv, maar ik heb het zelf wel een beetje gezien. 

Drone Masters

"Er is een keer een drone tegen mijn paard aan gevlogen dus ik heb vrij weinig met drones. Die laat ik aan me voorbijgaan, net zoals de meeste programma's met BN'ers. BN'ers moeten tegenwoordig zo veel: surfen, pottenbakken, in therapie. Als er een programma komt waarin sterren tegen elkaar voetballen, dan wil ik er nog  best aan meedoen. De rest laat ik aan me voorbijgaan." 

En welk nieuwe programma lijkt haar heel erg leuk?

"Golden Boys met André Hazes, een datingshow voor bejaarden. Kijk, jonge mensen hebben mobiele telefoons, datingsites en stapavondjes. Als ouwetje kom je niet zomaar ergens. Hoe wil je dan iemand tegenkomen? Ik denk dat dit superfeelgoedtelevisie wordt."

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.