Source
Foto: William Rutten

De zwakste schakel keert terug met Bridget Maasland in de rol van strenge presentatrice. Ze geeft echter wel een nieuwe draai aan de pittige quiz.

Bridget Maasland twijfelde geen moment toen ze gevraagd werd voor de presentatie van De zwakste schakel, een kennisquiz waarin kandidaten niet worden gespaard door de strenge presentatrice. In Veronica Magazine vertelt zij: "Ik was zeer vereerd, want het is een dijk van een programma. Ik vind het ook goed passen bij het beeld dat mensen van mij hebben. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik echt zo ben, maar het past wel goed bij De zwakste schakel."

IJskoningin

Het beeld dat mensen van haar hebben beschrijft ze zelf als "Ironisch, pittig, bijdehand, beetje streng, geen pleaser." Ze had jarenlang het imago van ijskoningin, maar dat is volgens Bridget verleden tijd. "Vroeger, in mijn TMF-periode, had ik misschien dat imago, maar nu niet meer. Ik ben moeder geworden, ik heb een scheiding achter de rug, de programma’s die ik de laatste jaren heb gemaakt, het leven dat me heeft gevormd. Ik ben niet meer de vrouw van 25 jaar geleden."

Bitchy

De zwakste schakel werd vijftien jaar geleden gepresenteerd door Chazia Mourali, die een kopie moest zijn van de Britse presentatrice Anne Robinson, en daardoor kreeg zij een bitchy imago waar ze niet meer van af kwam. Dat hoeft nu niet meer. "Ik mag gewoon mijn blonde haren behouden. En ik mag het losser presenteren. Grapjes maken. Gelukkig maar, want dat vind ik leuker. Dus nee, ik ben niet bang voor het bitchy imago. Want ik ga niet de bitch spelen. Het moet een leuke, positieve, toegankelijke quiz worden. Maar de kandidaten moeten wel opletten, anders worden ze op hun nummer gezet. Dat blijft natuurlijk wel."

Article continues after the ad

 

Tegenslagen

2018 was een intens jaar vol tegenslagen voor Bridget Maasland. Ze kreeg een ernstig auto-ongeluk, trainde zich alsnog suf voor Dance Dance Dance, werd ziek tijdens de opnames van het programma, raakte depressief van de medicijnen en toen ging haar relatie ook nog een keer uit. Ze nam een belangrijk besluit en besloot te verhuizen en weer te gaan studeren.

Broodtrommeltjes

Ze studeert nu aan de Amsterdamse Filmschool en dat is hard werken. "Het is pittig en intensief, maar ik vind het geweldig. Op een maandagochtend stond ik de broodtrommeltjes voor mijn zoontje en mij klaar te maken, toen Mees vroeg: ‘Maar mama, waarom vind je het nou zo leuk om naar school te gaan?’ Ik zei: ‘Omdat ik nu iets ga doen wat ik heel leuk vind. Ik doe nu iets wat ik van kinds af aan al wil doen. Voor mij is naar school gaan een feest.’ Daar begreep Mees natuurlijk helemaal niets van, want hij moet op school dingen leren die hij niet altijd leuk vindt, haha."

Film

Het doel is om regisseur te worden. "Ik wil mijn eigen film maken. Of een serie. Of allebei. Waarom niet? Alles kan. Als je ergens echt voor gaat, is alles mogelijk."

De zwakste schakel is vanaf 6 mei iedere werkdag te zien om 22:30 uur op RTL 4. Het complete interview met Bridget Maasland staat in Veronica Magazine.

More content below the advertising