Bridget Maasland in jurkje voor Veronica Magazine
Source
Foto: Feriet Tunc

Het kan je niet zijn ontgaan dat het de laatste tijd nogal onstuimig was in het privéleven van tv-presentatrice Bridget Maasland (45). Ze kreeg een relatie met André Hazes (26), die na een paar maanden alweer keihard op de klippen liep. Maar liefdesverdriet of niet, the show must go on. 

Een druiligere maandagmiddag. We drinken een kop rooibosthee in de ‘huiskamer’ van het kantoor van haar management, een paar dagen na onze fotoshoot in het fraaie en gastvrije hotel Park Plaza Victoria in Amsterdam. “Die shoot met al die panterprintjes was te gek!” Bridget ziet er nu ook fantastisch uit. Slank, stralend, in een lange bohemian jurk met cowboyboots. Haar manager komt bij het interview zitten om er zeker van te zijn dat we niet té veel doorvragen over de laatste tumultueuze tijd in haar leven. Want zoals ze zelf zegt - helblauwe ogen die rust uitstralen - is het tijd om door te gaan. Blijven stilstaan bij alles dat is gebeurd, heeft geen enkele zin, vindt ze.

Je bleef achter met liefdesverdriet. Toch zie je er nu stralend uit. Voel je je ook zo?
“Het gaat goed met me. En ik voel me ook wel zo. De storm is een beetje gaan liggen en nu gaan we weer met volle kracht vooruit. Ik focus me op andere dingen. Ik heb er zin in dat mijn nieuwe programma Hotter than My Daughter nu te zien is. Ik moest wat hoofdstukken afsluiten en weer door. Zo is mijn karakter: niet bij de pakken neer gaan zitten, maar aanpakken en doorpakken. En ja misschien is dat ook wel een beetje mijn Haagse inborst.”

Als je het hebt over de storm: heel Nederland had een mening over jou, over je relatie met André. Op social media kreeg je zoveel commentaar, tot doodsbedreigingen aan toe. Wat deed dat met je?
“Ik heb niet zo’n zin om dat specifiek over mezelf te vertellen. Maar om het kort te houden: het heeft me wel enorm verbaasd hoe mensen op social media opeens hun mening ventileren. Ze hebben geen idee wat er aan de hand is, ze waren er zelf niet bij, maar vinden het dan nodig om mij dood te wensen? Ik begrijp daar helemaal niets van en ik vind het ook heel ernstig. Iedereen kan kennelijk alles maar de wereld ingooien. Daar wil ik nog wel wat mee doen, een documentaire over maken bijvoorbeeld. Dan haal ik er ook nog iets positiefs uit.”

Article continues after the ad

Voor zo’n documentaire zou Bridget veel hebben om uit te putten, want de afgelopen maanden ging er geen dag voorbij of de roddelbladen hadden weer van alles te melden over de relatie. Zo werd er beweerd dat het stel al bezig zou zijn met kinderen. Bridget zou ook de reden zijn geweest dat André bij zijn gezin was weggegaan. Het kwam zelfs tot een rechtszaak tegen De Telegraaf die beweerde dat ze al veel eerder iets met elkaar hadden gehad. Ook Shownieuws dook bovenop de relatie en natuurlijk kon ook Bridgets eigen RTL Boulevard het nieuws niet negeren.

De media hadden er ook invloed op dat jullie relatie over ging, begreep ik?
“Nee, dat ging niet over de media. Er lag veel druk op ons van buitenaf. Er werden zoveel verhalen de wereld in geslingerd die niet waar waren, dat bedoelde ik. Daardoor ging alles in een stroomversnelling en kwam er zoveel op ons af. En hebben we misschien niet genoeg de kans gekregen om uit te vinden wat er tussen ons was.”

Sommige mensen zeggen: Bridget werkt zelf bij Boulevard, dus het is geen wonder dat ze zoveel over zich heen krijgt. De pot verwijt de ketel…
“Ik vind dat heel kinderachtig om te zeggen. Mensen zeiden ook: je gebruikt toch zelf ook Instagram? Dat doen we toch allemaal? Waarom zou ik opeens niet meer op Instagram mogen zitten? Ik vind vooral niet dat iedereen maar gevrijwaard is om zomaar allerlei verhalen de wereld in te helpen en nare dingen te schrijven. Je was er niet bij en weet helemaal niets. Je moet mensen wel de kans geven om te vertellen hoe het zit. Ik hoop dat we bij Boulevard beter ons werk doen en hoor en wederhoor toepassen. En daarbij ook nog: waarom moet ik alles vertellen, dat hoeft toch helemaal niet? Ik ben aan niemand verplicht verantwoording af te leggen. Dus als ik het al doe, kun je je daar gewoon bij neerleggen.”

Het was chaos in je leven en ondertussen had je fotoshoots staan. Dacht je niet: laat mij maar onder een dekbed liggen, ik sla over vandaag?
“Zeker niet. Geen twijfel over. Ik hou van mijn werk hè, dus het geeft me ook veel energie om ermee bezig te zijn. Het geeft me ook het gevoel: we gáán ook weer door.”

Wat helpt jou nog meer als je je rot voelt?
“Veel met vrienden doen. Ik heb er een stuk of acht om me heen. Ik zeg altijd: dit zijn de mensen bij wie ik kan onderduiken als het nodig is. Met de een overheerst de humor, bij de ander juist de diepere gesprekken. Ze zijn van verschillende pluimage, dus we hebben ook verschillende invullingen van onze vriendschap. Nu was het fijn om samen lekker te eten, veel te praten, gezellige dingen te ondernemen. Van het weekend ging ik met een vriendin naar een voorstelling van Peter Pannekoek, gister met een andere vriendin naar de film The Gentlemen met Hugh Grant. De focus verleggen helpt me.”

En zelfhulpboeken. Ik zag op Instagram dat je het boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson leest. Welk inzicht heb je daaruit gehaald?
“Ik ben eigenlijk al een tijd in dat boek bezig. Het leert nog iets beter te relativeren. Je hoeft je niet te laten raken door alles dat je meemaakt. Soms moet je je afvragen: wat is het me waard als ik me daar druk om maak? Eigenlijk heel logisch wat hij zegt, ik kan daar wel wat mee. En ja, boksen doe ik ook. Dat deed ik al en ik kan er lekker mijn energie in kwijt.”

Op maandagavond is Bridgets nieuwe programma Hotter than My Daughter nu te zien bij RTL 5. Het negende seizoen waarin dochters hun moeders opgeven omdat ze zich schamen voor hun kledingkeuze. Gordon en Patty Brard waren de vorige presentatoren.

Zei je meteen ja toen ze je vroegen voor dit programma?
“Ik wilde het wel, maar ik vroeg wel meteen: wat verwachten jullie van mij? Mijn voorgangers waren Gordon en Patty Brard, moest ik het dan net zo aanpakken? Maar nee, er werd meteen gezegd: hou het dichtbij jezelf. Dat was eigenlijk het beste advies dat ik kon krijgen. Ik vind het heel mooi geworden, we hebben meer het verhaal achter de kandidaten laten zien. Mooie human- interestportretten kunnen maken. En als we lachen, lachen we samen. Het is zo’n dankbaar programma om te mogen maken. Er was bijvoorbeeld een moeder die twee hoektanden miste. Ze liep altijd in een joggingpak en op slippers. Alleen doordat we die tanden hadden aangepakt, was die metamorfose zo groot. Ze durfde weer te lachen, je zag haar openbreken. Dat is geweldig!”

Heb je Patty of Gordon nog om advies gevraagd?
“Nee, om die reden niet, ik mocht het doen zoals ik het zelf in wilde vullen. Dan heeft het weinig zin om je voorganger te bellen.” 

In Hotter than My Daughter schamen de dochters zich voor hun moeder. Heeft Mees wel eens commentaar op jouw kleding?
“Eigenlijk niet. Hij helpt me wel vaak met kiezen. Heel lief. Hij wil graag mode-ontwerper worden en is zelf ook erg met kleding bezig. Als ik bijvoorbeeld twee setjes heb, trek ik ze aan en laat ik hem kiezen wat hij het beste vindt staan. Hij kan dat dan ook beredeneren. Ik ga meestal wel op zijn oordeel af. Ik denk dat-ie dat van mijn creatieve en modebewuste ouders heeft meegekregen. Mijn moeder was vroeger styliste en visagiste en mijn vader werkte in de tv-wereld.”

Jij bent 45. Denk jij bij je kleding wel eens van: doe maar niet?
“Er is niet bepaald een ding wat ik echt niet draag, maar ik let er natuurlijk wel op dat het een beetje bij me past wat ik aantrek. In mijn hotpants op het schoolplein gaan staan – dat zou ik niet zo snel doen.”

Geeft jouw moeder je wel eens adviezen? 
“Ik ben veel behoudender dan zij. Zij is echt zo’n flamboyant type à la Vivienne Westwood.”

En over het leven?
“We praten heel veel met elkaar. Maar in sommige periodes heeft het niet zo veel zin om adviezen te geven. Als je heel erg verliefd bent bijvoorbeeld haha. Het meest bruikbare advies dat ze me de laatste tijd heeft gegeven, is dat ik dicht bij mijn gevoel moet blijven. Ik ben haar denk ik gewoon heel dankbaar voor alle liefde, kracht en zelfverzekerdheid die ze me in het hele leven heeft meegegeven. Dat kwam heel goed van pas de laatste periode. Ik probeer dat bij Mees precies zo te doen.”

Wat heeft hij eigenlijk meegekregen van de afgelopen tijd?
“Weinig denk ik. Gelukkig. Al die nare dingen op social media heeft hij niet gezien, want die had ik weggehaald voordat hij kon kijken. De schappen met bladen bekijkt hij niet, naar de entertainmentprogramma’s op tv kijkt hij ook niet. Vorige week was hij met zijn vader op vakantie en daarna ging hij met mij naar Denemarken. Dus ik denk dat dat precies goed was zo.”

Jij viert dit jaar je 25-jarig jubileum op tv. Wie zie jij als de ‘nieuwe’ talenten op televisie op dit moment?
“Ik vind Marieke Elzinga heel prettig om naar te kijken. Ze is goed in vertellen, ze staat er echt. Ze is transparant en duidelijk. Ze heeft een sterke mening, maar legt hem je niet op. Ik vind haar krachtig en een goeie presentatrice. Ook Nienke Plas zou ik vaker op televisie willen zien. Ze is authentiek, direct en neemt zichzelf niet te serieus.”

Zijn dat kwaliteiten die jij ook bezit?
“lk hoop het. Ik hoop ook dat ik goed kan luisteren, dat vind ik ook belangrijk. Ik merkte wel dat het me goed afging bij Hotter than My Daughter. Dat het mijn kracht is dat ik de kandidaten zo op hun gemak stel dat ze graag hun verhaal aan me kwijt willen. Ik denk wel dat ik hier met de jaren beter in ben geworden. Inmiddels ben ik ook gepokt en gemazeld door het leven. Dat neem je mee.”

Laatste vraag: spreek je André nog eigenlijk?
“Dat gaat je helemaal niets aan!”

Hotter than My Daughter is iedere maandagavond te zien om 20:30 uur op RTL 5.

Dit interview komt uit Veronica Magazine nummer 12.

More content below the advertising