Groot-Britannië is verdeeld over de Brexit en de Britse politiek is een chaos. De komische dramafilm Brexit: The Uncivil War laat zien hoe het zo ver kon komen.

De naam Dominic Cummings zegt je waarschijnlijk helemaal niks, maar deze onopvallende Brit is één van de belangrijkste figuren achter de Brexit. Toen Groot-Brittannië moest besluiten of ze wel of niet in de EU zouden blijven, gebruikte de politiek strateeg allerlei slimme technieken en tactieken om de Britten vóór de Brexit te laten stemmen en zijn plan slaagde. In Brexit: The Uncivil War is te zien hoe hij dat heeft geflikt.

Article continues after the ad

De rol van Dominic wordt gespeeld door Benedict Cumberbatch (Sherlock, Dr. Strange) en hij vond het verhaal achter de Brexit erg belangrijk om te vertellen. Dat klinkt saai, moeilijk en véél te politiek, maar volgens Cumberbatch wordt het geen zware kost, "je weet natuurlijk wat er is gebeurd, maar toen ik het script las, voelde het als een thriller, met humor, fascinerende openbaringen en krachtige emoties.".

Brexit: The Uncivil War is vanavond te zien om 22:00 uur op BBC First.

More content below the advertising