Deze week maakte Disney bekend dat de donkere actrice en zangeres Halle Bailey Ariël gaat spelen in de live-action remake van De Kleine Zeemeermin. Hier zijn niet álle Disneyfans blij mee...

Er is zelfs een petitie gestart die ervoor moet zorgen dat er bijvoorbeeld een witte, roodharige actrice komt met blauwe ogen, in plaats van een donkere. Waarom? Vele fans zien toch graag dat Disney zich aan het origineel uit 1989 houdt, waarin Ariël als een wit meisje is getekend. "Ik weet dat Halle Bailey lief en knap is, ik ben ook geen racist ofzo, maar we weten allemaal dat Ariël blank is en rood haar heeft!”, schrijft petitie-starter Zhyar. 

Article continues after the ad

Ophef om Ariël

Op twitter regent het naast mensen die boos zijn op de "racisten", ook veel negatieve reacties van kwade Disneyfans die deze casting echt niet zien zitten. Het maakt de tongen in elk geval los.
 

 

De Kleine Zeemeermin

Naast Halle als Ariël, weten we ook wie slechterik Ursula de zeeheks gaat spelen. Naar alle waarschijnlijkheid kruipt Melissa McCarthy (Bridesmaids) in de iconische rol.
 

 
Het is nog niet bekend wanneer de remake van The Little Mermaid uitkomt. Uiteraard houden we je op de hoogte!
 

More content below the advertising