Niet Gregory, en ook niet Dominique, maar Boer Jan is de winnaar geworden van het negentiende seizoen van Expeditie Robinson

Met de overwinning van deze 53-jarige Jan Bronninkreef uit het Overijsselse Dijkerbroek is het programma net als vorig jaar niet door een BN-er gewonnen. Alhoewel online al geruimte tijd duidelijk was dat Boer Jan zoveel fans heeft dat we hem inmiddels ook wel een BN-er mogen noemen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boer Jan is de winnaar van Expeditie Robinson 2018!!😃🎉🙌🏻 GEFELICITEERD! #expeditierobinson @jan_bronninkreef

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

Ook al waren kijkers blij met Jan als winnaar, met de finale zelf waren een hoop kijkers wat minder in hun nopjes. En dat terwijl RTL flink uitgepakt had door deze finale live in de Ziggodome te houden, met tienduizend fans als toeschouwers. Thuis keken er ook nog eens 1,4 miljoen man mee.

Huilen maar ook lachen.

Voor presentator Dennis Weening was het de laatse keer dat hij Expeditie Robinson presenteerde. RTL had hem twee maanden terg op ongemakkelijke wijze ontslagen. Als afscheid kreeg Weening nog toepasselijk zijn eigen eilandraad. Toen zijn collega Nicolette tijdens een emotioneel verhaal tranen in haar ogen kreeg kon ook Dennis het niet meer drooghouden.

Gelukkig werd er ook gelachen tijdens de finale, met als hoogtepunt de roast waar komiek Steven 'Braboneger' Brunswijk zijn mede-kandidaten op tracteerde. 

Als je ondanks de lauwe reacties toch de hele aflevering wilt terugkijken, dan kan dat hier.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.