Niet Gregory, en ook niet Dominique, maar Boer Jan is de winnaar geworden van het negentiende seizoen van Expeditie Robinson

Met de overwinning van deze 53-jarige Jan Bronninkreef uit het Overijsselse Dijkerbroek is het programma net als vorig jaar niet door een BN-er gewonnen. Alhoewel online al geruimte tijd duidelijk was dat Boer Jan zoveel fans heeft dat we hem inmiddels ook wel een BN-er mogen noemen.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boer Jan is de winnaar van Expeditie Robinson 2018!!😃🎉🙌🏻 GEFELICITEERD! #expeditierobinson @jan_bronninkreef

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

Ook al waren kijkers blij met Jan als winnaar, met de finale zelf waren een hoop kijkers wat minder in hun nopjes. En dat terwijl RTL flink uitgepakt had door deze finale live in de Ziggodome te houden, met tienduizend fans als toeschouwers. Thuis keken er ook nog eens 1,4 miljoen man mee.

Huilen maar ook lachen.

Voor presentator Dennis Weening was het de laatse keer dat hij Expeditie Robinson presenteerde. RTL had hem twee maanden terg op ongemakkelijke wijze ontslagen. Als afscheid kreeg Weening nog toepasselijk zijn eigen eilandraad. Toen zijn collega Nicolette tijdens een emotioneel verhaal tranen in haar ogen kreeg kon ook Dennis het niet meer drooghouden.

Gelukkig werd er ook gelachen tijdens de finale, met als hoogtepunt de roast waar komiek Steven 'Braboneger' Brunswijk zijn mede-kandidaten op tracteerde. 

Als je ondanks de lauwe reacties toch de hele aflevering wilt terugkijken, dan kan dat hier.

More content below the advertising