Meer dan dertig jaar na de première van Hellraiser werkt Hollywood aan een nieuwe versie van deze horrorklassieker. En daarvoor is niet de minste aangetrokken!

In Hellraiser (1987) maakten we kennis met Pinhead, een hels creatuur dat het lijden van zijn slachtoffers tot kunst had verheven. De film groeide al snel uit tot een moderne horrorklassieker en er zouden niet minder dan negen, meestal niet al te beste vervolgen, worden gemaakt. Maar nu worden de zaken iets serieuzer aangepakt. Er is namelijk een nieuwe versie in de maak, geschreven door niemand minder dan David S. Goyer!

Article continues after the ad

 

Goyer is niet de eerste de beste. Zo tekende deze scenarioschrijver eerder voor de superheldenhit The Dark Knight. In een interview met Variety zegt Goyer: “De kans om Pinhead en de Cenobites weer tot leven te wekken voor een nieuwe generatie is een nachtmerrie die uitkomt.” De makers beloven een ‘trouwe, maar originele hervertelling van het origineel’. Nu maar duimen dat Doug Bradley terugkeert als de charismatische griezel Pinhead!

More content below the advertising