Dennis Weening en Birgit Schuurman in Hunted vips
Source
Foto: Stef Nagel

In Hunted VIPS slaan BN'ers op de vlucht. Wij spraken met Birgit Schuurman en Dennis Weening, die hun best deden om de Hunters te slim af te zijn.

Wat leek je in vredesnaam leuk aan 24/7 vrijwillig opgejaagd worden?

Birgit: "Ik word voor een heleboel programma’s gevraagd, maar veel dingen zijn een beetje random. Welke bekende Nederlander kan het beste van een duikplank springen of een zandkasteel bouwen? Dat voelt voor mij een beetje cheap, alsof je zendtijdvulling bent. Bij Hunted kriebelde het meteen, omdat het iets is wat ik in het dagelijkse leven ook nogal spannend zou vinden."

Dennis: “Van tevoren heb ik getwijfeld of ik wilde meedoen, omdat je je hele privacy moet weggeven. De hunters snuffelen in je laptop, ze ondervragen mensen uit je omgeving en ze tappen iedereen af die je kent. Maar toen mijn omgeving een go gaf, heb ik meteen ja gezegd. De reden dat ik er vroeger van droomde om op tv te komen, was omdat je dan kunt meedoen aan toffe spellen. Na Wie Is de Mol?, The Big Escape en Expeditie Robinson was dit weer zo’n bucketlistdingetje."

Article continues after the ad

 

Wist je meteen met wie je een duo wilde vormen?

Birgit: "Ik heb me afgevraagd met wie ik het op papier een week zou kunnen volhouden. Mijn zus Katja kwam als eerste bij me op, maar zij was hoogzwanger, dus dat zat er niet in. Vervolgens dacht ik aan Kim Feenstra. We kenden elkaar niet heel goed, alleen van feestjes en af en toe een hapje eten, dus het was wel spannend hoe we het onder deze omstandigheden zouden hebben met elkaar. Maar het was een topcombi, zoals ik had gehoopt. Kim was ook meteen vreselijk fanatiek, heerlijk! Tijdens de opnames was ze zwanger, maar ze rende als een hinde en had een beter uithoudingsvermogen dan ik."

Dennis: "Ik maakte m’n RTL-debuut met Wipeout. Dat presenteerde ik met Klaas van der Eerden. We zijn vrienden geworden en zien elkaar ook buiten het werk om, op verjaardagen en wat dan ook. Hij is diehard-fan van Hunted en benaderde mij of ik een duo met hem wilde vormen. Klaas is cabaretier, dus normaal is het met hem alleen maar grappen en grollen, maar tijdens Hunted behield hij juist de rust en het overzicht. We waren daarin een soort tegenpolen, wat heel goed bleek te werken."

Hadden jullie hoge verwachtingen van elkaar, als zijnde De Concurrent?

Birgit: "Dennis en ik kennen elkaar al jaren van de zijlijn, via feestjes van Johnny de Mol. Ik had van hem het idee dat hij altijd aanstaat en bloedfanatiek is, wat bij het vertrekpunt ook wel bleek. Normaal ga je in Hunted van A naar B door te liften, maar vanwege corona kon je alleen met busjes meerijden. Dat is best beperkend, dus je mocht wel het eerste vervoersmiddel alvast regelen. Kim en ik hadden een vette Jeep, maar Dennis en Klaas hadden voor een heuse speedboot gezorgd die in Den Helder klaarlag. Heel erg Mission: Impossible."

Dennis: "Birgit is iemand die haar hoofd erbij weet te houden. Ze is slim en bedachtzaam, dus ik dacht meteen al wel dat zij het goed zou gaan doen. Ze heeft ook de looks mee, wat helpt als je ergens een slaapplaats wilt zoeken. We weten van elkaar nog niet hoe we het hebben gedaan, dus ik ben heel benieuwd."

 

Heb je ter voorbereiding veel verstoppertje gespeeld?

Birgit: "Nee, zelfs zo’n simpel spelletje thuis vind ik al zenuwslopend om te doen. Serieus! Het enige wat ik heb gedaan, is een paar telefoonnummers uit mijn hoofd leren. Ik kan nog steeds het nummer van mijn vriendinnetje van vroeger uit Bunnik oplepelen, verder wist ik alleen nog het nummer van mijn ex en m’n vader. Maar als je moet vluchten, is het niet handig als je een briefje laat slingeren met allerlei nummers."

Dennis: "Dat niet, maar Klaas en ik hebben vooraf wel een goed plan gemaakt: hoe gaan we het precies aanpakken? Waar gaan we naartoe, hoe regelen we onze overnachtingen? Ik word bij spelletjes vaak onderschat, omdat mensen denken dat ik het allemaal niet zo serieus neem. Maar ik ben zo’n kerel die alles op alles zet om te winnen."

Hunted VIPS is te zien vanaf maandag 25 januari om 20:25 uur op NPO 3.

Het complete interview met Birgit Schuurman en Dennis Weening is te lezen in Veronica Magazine nummer 4. 

More content below the advertising