Als Three Identical Strangers een thriller was geweest, dan zou je denken dat het een ongeloofwaardig verhaal is, maar dit is een documentaire en alles in deze film is waargebeurd. Wij geven je drie redenen om deze docu direct te gaan kijken.

1. Deze documentaire is beter dan de gemiddelde thriller

De 19-jarige Bobby gaat naar een nieuwe school en wordt daar aangezien voor ene Eddy. Bobby denkt in eerste instantie dat hij een dubbelganger heeft, totdat hij oog in oog staat met Eddy en beseft dat het zijn tweelingbroer is. Het verhaal wordt nog vreemder wanneer David het krantenbericht over de hereniging leest en beseft dat hij de derde broer is. De drieling komt in contact met elkaar en wat begint als een feel good verhaal neemt een duistere wending wanneer de mannen ontdekken waarom ze als baby gescheiden zijn. 

Article continues after the ad

2. Iedereen komt aan het woord

Hoe goed een verhaal ook is, de kwaliteit van een documentaire hangt af van het archiefmateriaal en de interviews. Dat zit meer dan goed bij Three Identical Strangers. De broers waren beroemd in de jaren '80 en de docu bevat veel beelden uit televisieprogramma's en persoonlijke foto's en video's van familieleden. Waar de film echt in uitblinkt, is dat iedereen aan het woord komt. Wanneer de documentaire met schokkende informatie komt, is er altijd een betrokkene om hierover te vertellen. 

3. De documentaire zet je aan het denken

Een vraag die meerdere keren voorbij komt in Three Identical Strangers is de invloed van genen en opvoeding. Want hoe kan het dat drie mannen die als baby zijn gescheiden toch nog zoveel op elkaar lijken? Is hun karakter genetisch bepaald? Hebben ze dezelfde opvoeding gehad? Of verschillen ze toch wel van elkaar? De documentaire geeft antwoorden, maar juist die antwoorden zetten je nog meer aan het denken.

Three Identical Strangers draait nu in de bioscoop.

More content below the advertising