Rico Verhoeven met zijn kinderen in de deuropening
Source
Foto: Sander Boer

Hoe sleept bekend Nederland zich door deze periode van thuisblijven heen? Dit keer: kickbokser Rico Verhoeven, die zijn kinderen aan hun huiswerk probeert te houden.

"Ik heb niet zo veel moeite met thuisblijven, omdat ik heel goed op mezelf kan zijn. In drukke weken loopt er vaak van alles in mijn leven, maar nu heb ik lekker veel tijd om wedstrijden te analyseren, mezelf te verbeteren en nieuwe projecten te bedenken. Ik probeer dit soort periodes goed te benutten door creatief te zijn, zodat we dat straks meteen kunnen uitrollen."

Een klein cirkeltje mensen

"Jacky en ik zijn uit elkaar, dus we wisselen elkaar af bij onze dochters en zoontje. Als zij er is, dan ben ik weg en andersom. Dat is geen prettige situatie, maar het heeft als klein voordeel dat ik buiten ons gezin nog een klein cirkeltje van andere mensen zie: een vriend, mijn zus en mijn moeder. Je merkt in deze tijd extra hoe belangrijk je naasten voor je zijn."

Veel afleiding

"Gewoonlijk is het vanzelfsprekend dat je even bij elkaar langsgaat, maar nu kun je letterlijk niks. Daardoor ga je nog meer waarderen wat je hiervoor had. Dat ik nu veel tijd heb met mijn kinderen, koester ik ook echt. We mogen op dit moment helemaal in onze handjes knijpen dat we zo’n groot huis hebben: er is een trampoline, er is een jacuzzi, er is een zwembad. De kinderen hebben dus veel afleiding en daarnaast proberen we ze aan hun huiswerk te houden." 

Article continues after the ad

Het complete interview met Rico Verhoeven staat in Veronica Magazine nummer 19. 

More content below the advertising