Juvat Westendorp en broer
Source
Foto: Sander Boer

Hoe sleept bekend Nederland zich door de quarantaineperiode heen? Dit keer: acteur en danser Juvat Westendorp, die we o.a. kennen van Onze Jongens.

"Normaal gesproken is het ’s avonds laat thuiskomen, douchen, slapen, werken en repeat. Ik woon al acht jaar in hetzelfde appartementje, maar ik had serieus nog nooit langer dan een half uur op mijn bank gezeten. Doordat ik gedwongen thuiszit, merk ik dat ik meer van mijn eigen huisje ga houden. Dat is ergens wel goed, want dat heb ik de afgelopen tien jaar wel gemist. Ik was altijd alleen maar aan het werk."

Voetballen op veilige afstand

"Bijna elke dag maak ik een rondje op mijn skeelers, die ik speciaal voor de quarantaineperiode heb aangeschaft. Ik ben 31. Skeeleren is niet iets wat ik normaal gesproken zou doen, haha. Mijn ouders en mijn vrienden zoek ik in deze periode bewust niet op, maar ik voetbal eens per week op veilige afstand van elkaar met mijn broers. Wie het eerste tien keer de lat heeft geraakt, heeft gewonnen."

Niet eenzaam

"De rest van de tijd ben ik alleen, maar ik heb me tot nu toe nog niet eenzaam gevoeld. Weliswaar ben ik normaal altijd onder de mensen, ik vind het ook heel fijn om op mezelf te zijn en vind altijd wel iets waarmee ik mezelf kan bezighouden. Ik ben van plan de komende dagen een beetje te gaan herinrichten, opruimen en schoonmaken in mijn huis, dus misschien is dit ergens ook allemaal nog wel ergens goed voor."

Article continues after the ad

Het complete interview met Juvat Westendorp staat in Veronica Magazine nummer 18.

More content below the advertising