Everon Jackson Hooi in zijn raam
Source
Foto: Sander Boer

Hoe sleept bekend Nederland zich door de quarantaineperiode heen? Dit keer: Everon Jackson Hooi (Bing in GTST), die meer dan ooit geniet van zijn huis.

"In het begin van de coronacrisis maakte ik me heel veel zorgen. Net als iedereen zat ik de hele dag te kijken naar het Journaal, RTL Nieuws en dat soort geouwehoer. Dat was slecht voor mijn gemoedsrust, dus daar ben ik mee gestopt."

Met joggingbroek op de bank

"Een andere fout die ik maakte, was dat ik al mijn structuren liet varen. Ik dacht: straks moet ik weer volle bak aan de slag, dus laat dit dan maar mijn vakantie zijn. Laat naar bed, elke dag uitslapen. Dat klinkt lekker, maar je wordt er best lamlendig van. Nu probeer ik elke ochtend bijtijds op te staan en meteen te douchen, anders lig je elke dag met een joggingbroek op de bank."

Schoonmaken als therapie

"Wat ik wel bijna elke dag doe, is even schoonmaken. Gewoonlijk houdt mijn moeder mijn huis bij, maar ik merk dat het heel therapeutisch werkt om het zelf te doen. Als je stofzuigt of dweilt, denk je ongemerkt heel erg na over van alles en nog wat. Wat wil ik nou eigenlijk echt? Zit ik op de goede weg?"

Article continues after the ad

Dingetjes op papier

"Laatst heb ik een korte film geregisseerd, maar ik zou ook wel een dramaserie willen schrijven. Ik ben geen schrijver, maar ik kan nu wel alvast wat dingetjes op papier zetten. Deze periode dwingt je om dat soort dingen op te pakken, wat heel prettig is."

Het volledige interview met Everon Jackson Hooi staat in Veronica Magazine nummer 17.

More content below the advertising