Britt Dekker met haar paard in de manege
Source
Foto: Sander Boer

Hoe sleept bekend Nederland zich door de quarantaineperiode heen? Deze keer: Britt Dekker, die zich vermaakt in het gezelschap van haar paarden.

"Dit is voor veel mensen een moeilijke tijd, vooral voor de mensen in de zorg. Mijn moeder werkt op de IC, dus ze zit elke dag in het gebied met de meeste besmettingen. Daar maak ik me zorgen over, maar verder is het gewoon een beetje wat het is. Thuisblijven vind ik ook niet lastig, je weet waarvoor je het doet, toch? Mensen moeten daar niet zo over zeuren. Anne Frank had het moeilijker, zij moest de hele tijd stil zijn en had geen Netflix."

Paarden zijn haar redding

"Twee keer per week presenteer ik met Klaas van Kruistum Zapplive Extra, de rest van mijn tijd breng ik meestal in de manege door. Ik heb vier paarden en een veulentje, waar ik normaal ook vijf of zes dagen per week naartoe ga. Door alle drukte zijn die bezoekjes dan alleen vaak wat gehaaster dan ik zou willen, maar nu kan ik lekker lang de tijd nemen. Andere mensen blijven thuis, ik blijf in de stal. Mijn paarden zijn wat dat betreft echt mijn redding."

Twee recensenten

"Gewoonlijk is mijn vriend veel weg, maar nu is hij ook elke avond thuis. Dat is heel gezellig, want we hebben elke minuut dat we samen zijn lol. Op dit moment zitten we helemaal in Tiger King, maar we kijken ook alle nieuwe programma’s op tv. Dat is een soort beroepsding, omdat we allebei tv maken. Dan zitten we als twee recensenten op de bank naast elkaar, alles en iedereen te beoordelen. Het enige moment dat ik echt even stil ben, is als Jeroen Pauw op zondagavond Op1 presenteert. Dat is het andere lichtpuntje van de coronacrisis, dat hij weer terug is."

Article continues after the ad

Het complete interview met Britt Dekker staat in Veronica Magazine nummer 20.

More content below the advertising