Het zesde seizoen van Floortje naar het einde van de wereld start met de langste reis die Floortje Dessing ooit voor dit reisprogramma heeft gemaakt.

Floortje Dessing heeft heel veel bijzondere reizen gemaakt en je zou denken dat ze alles heeft gezien en overal is geweest. In het zesde seizoen van Floortje naar het einde van de wereld blijkt er nog voldoende te ontdekken, zoals het meest afgelegen museum ter wereld. Floortje was bijna een maand onderweg om dit museum op South Georgia te bereiken en had maar zes uur om met eigenaresse Sarah te praten. 

Article continues after the ad

Mijlpalen

Floortje Dessing: "Ik heb al heel wat onvergetelijke, indrukwekkende en soms ook eindeloze reizen mogen maken, maar nog nooit was ik zo lang onderweg en ging ik zover weg van de bewoonde wereld. En als we het dan toch over mijlpalen hebben, nergens zag ik zo ongelofelijk veel wildlife en ongerepte natuur als op dit kleine eiland, op zo’n 1500 km van Antarctica."

Hello Goodbye

Na bijna een maand reizen ontmoette Floortje de Britse Sarah, maar lang duurde dit niet. "Het ironische is dat de ontmoeting met de hoofdpersoon nog nooit zo kort was. Ik heb Sarah slechts zes uur kunnen spreken omdat de boot weer door moest. Toch waren zowel de ontmoeting met Sarah als de reis zo indrukwekkend dat ik er twee afleveringen van heb gemaakt."

Floortje naar het einde van de wereld is vanaf vanavond iedere donderdag te zien om 21:30 uur op NPO 1.

More content below the advertising