Source
Beeld: EO

Vorig jaar maakten we in Je Geld of Mijn Leven kennis met een aantal ernstig zieke patiënten die hun hoop op hadden gevestigd op een geldinzameling. Vanaf vanavond kunnen we zien hoe het inmiddels met hun gaat.

In december vorig jaar ging Je Geld of Mijn Leven van start. In dit programma werd geld ingezameld voor de ernstig zieke Geuko, Evert, Samantha en Eefje. Deze patiënten kwamen in Nederland niet meer in aanmerking voor behandeling. Hun enige kans op genezing lag in het buitenland. Maar aangezien de verzekering deze trajecten niet vergoedt, was daar flink wat geld voor nodig. Vanavond zien we of de inzamelingsacties succes hebben gehad!

Article continues after the ad

 

Goed nieuws: het benodigde bedrag, niet minder dan zes ton, was binnen vijftig uur binnen. Genoeg geld om de behandelingen in het buitenland te vergoeden, dus. Maar daarmee breekt een nieuwe periode van spanning, hoop en onzekerheid aan voor de patiënten. Zullen de behandelingen aanslaan? Bert van Leeuwen volgt het viertal, terwijl ze aan een reis beginnen die hun leven voorgoed zal veranderen.

Je Geld of Mijn Leven is vanavond om 22.10 uur te zien op NPO 1.

More content below the advertising