Source
Foto: Wessel de Groot

TV-kenner Bert van der Veer was te gast in de proefaflevering van Café Hendriks en Genee. Over zijn ervaring schreef hij een brief met advies voor het nieuwe talkshowduo. 

"Dank dat ik – met Frits Barend – verkozen werd voor jullie eerste interview in de try-out van jullie talkshow. Het zal boeiend zijn om te zien wat er van de formule en sfeer is overgebleven als het op 2 juni ‘voor het echie’ zal zijn." schrijft Bert van der Veer in zijn brief aan Wilfred Genee en Hélène Hendriks. "Toen jullie me vroegen wat ik het allerbelangrijkste vind van jullie schone werken, zei ik het al: ‘het gunnen’. Je moet elkaar de ruimte gunnen. De grap, de briljante vraag, het doorzagen."

Het ego van Wilfred

Van der Veer wijst erop dat het nieuwe talkshowduo moet kijken naar andere duo's, zoals de Amerikanen Regis Philbin en Kathy Lee. "Regis & Kathy Lee waren overigens het voorbeeld voor Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy in Koffietijd. En dat brengt me meteen op een valkuil: ego. Ik ken jou, Wilfred, beter dan Hélène, maar met de opvatting dat je meer ego-genen hebt dan je collega beledig ik je waarschijnlijk niet. Hans van Willigenburg had zo’n groot ego dat Mireille maar alvast de afwas ging doen. Gunnen dus. Denk daaraan."

"Welke hond wil je zijn?"

Inspiratie is belangrijk, maar de twee moeten zich volgens van der Veer niet te veel focussen op hun voorgangers. "Jullie hebben zes zondagavonden om jullie vorm te vinden, dat moet lukken. Ik raad jullie hoogstens aan wat oude afleveringen van Barend en Van Dorp te bekijken." Dit legendarische duo had namelijk een duidelijke rol. "De een (Frits) het bijtertje, wel vergeleken met een terriër) en de ander (Henk) vaak sluipend, als een golden retriever. Het kan geen kwaad over je eigen identiteit (en welk deel je daarvan wilt benadrukken) na te denken. Oftewel: welke hond wil je zijn?"

Article continues after the ad

Café Hendriks & Genee is vanaf zondag 2 juni zes weken lang te zien om 22.00 uur op Veronica.

De volledige brief van Bert van der Veer aan Wilfred Genee en Hélène Hendriks is te lezen in Veronica Magazine, nummer 22. 

More content below the advertising