Ben je helemaal klaar met al die mierzoete kerstfilms op tv en verlang je naar een duister verhaal waar niet ieder probleem wordt opgelost met een vrolijk liedje? Kijk dan deze vijf inktzwarte films op Netflix. 

Children of Men

We beginnen gelijk met een sombere sciencefictionfilm. In Children of Men kunnen mensen zich in het jaar 2027 niet meer voortplanten. Wanneer een vrouw toch zwanger blijkt te zijn, moet een bureaucraat haar naar een veilige locatie brengen. Het verhaal is al net zo grauw als de grijstinten in de film. Hier zingt niemand Jingle Bells

Oldboy

Zuid-Koreanen weten hoe ze een duistere thriller moeten maken en Oldboy is de koning van het genre. Een vader wordt vijftien jaar opgesloten door een mysterieuze man en dan opeens vrijgelaten. Hij gaat op zoek naar antwoorden en laat een spoor van bloed achter. Dit wraakverhaal is nog gewelddadiger dan Flappie

The Revenant

Leonardo DiCaprio won er zijn eerste Oscar mee, maar moest wel een dierenhart eten en veel kou lijden (klinkt als ons kerstdiner!). In The Revenant speelt hij een avonturier in de 19e eeuw die voor dood wordt achtergelaten en zijn weg terug kruipt naar de bewoonde wereld om wraak te nemen.

Bone Tomahawk

Deze western met Kurt Russell is anders dan de gemiddelde western met Kurt Russell. Dit verhaal over cowboys en indianen gaat over mensenetende indianen. Wanneer ze de 'Bone Tomahawk' erbij pakken, wordt het lastig om je kerstdiner binnen te houden.

Annihilation

Een groepje vrouwelijke wetenschappers onderzoekt een buitenaards fenomeen. Ze ontdekken dat de natuur om hen heen verandert in iets gruwelijks. Deze intellectuele sci-fi thriller is zware kost en de monsters zullen je nog veel slapeloze nachten geven, maar daar ben je wel aan toe na de zoveelste keer Home Alone op tv.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.