Ben je helemaal klaar met al die mierzoete kerstfilms op tv en verlang je naar een duister verhaal waar niet ieder probleem wordt opgelost met een vrolijk liedje? Kijk dan deze vijf inktzwarte films op Netflix. 

Children of Men

We beginnen gelijk met een sombere sciencefictionfilm. In Children of Men kunnen mensen zich in het jaar 2027 niet meer voortplanten. Wanneer een vrouw toch zwanger blijkt te zijn, moet een bureaucraat haar naar een veilige locatie brengen. Het verhaal is al net zo grauw als de grijstinten in de film. Hier zingt niemand Jingle Bells

Article continues after the ad

Oldboy

Zuid-Koreanen weten hoe ze een duistere thriller moeten maken en Oldboy is de koning van het genre. Een vader wordt vijftien jaar opgesloten door een mysterieuze man en dan opeens vrijgelaten. Hij gaat op zoek naar antwoorden en laat een spoor van bloed achter. Dit wraakverhaal is nog gewelddadiger dan Flappie

The Revenant

Leonardo DiCaprio won er zijn eerste Oscar mee, maar moest wel een dierenhart eten en veel kou lijden (klinkt als ons kerstdiner!). In The Revenant speelt hij een avonturier in de 19e eeuw die voor dood wordt achtergelaten en zijn weg terug kruipt naar de bewoonde wereld om wraak te nemen.

Bone Tomahawk

Deze western met Kurt Russell is anders dan de gemiddelde western met Kurt Russell. Dit verhaal over cowboys en indianen gaat over mensenetende indianen. Wanneer ze de 'Bone Tomahawk' erbij pakken, wordt het lastig om je kerstdiner binnen te houden.

Annihilation

Een groepje vrouwelijke wetenschappers onderzoekt een buitenaards fenomeen. Ze ontdekken dat de natuur om hen heen verandert in iets gruwelijks. Deze intellectuele sci-fi thriller is zware kost en de monsters zullen je nog veel slapeloze nachten geven, maar daar ben je wel aan toe na de zoveelste keer Home Alone op tv.

More content below the advertising