In de jaren '80 werd België onveilig gemaakt door de mysterieuze Bende van Nijvel. De groep misdadigers maakte talloze slachtoffers en over een van deze slachtoffers gaat de nieuwe film Niet Schieten.

Tot op de dag van vandaag weten we weinig over de Bende van Nijvel. De criminelen pleegden een aantal brute overvallen op Belgische supermarkten in de jaren '80. Daarbij vielen tientallen doden en gewonden. Een van de slachtoffers was de 9-jarige David van de Steen. Hij zag van dichtbij hoe zijn ouders en zusje werden doodgeschoten en keek daarna zelf in de loop van een geweer.

Met heel veel geluk heeft hij het bloedbad overleefd en hij schreef zijn ervaringen op in het boek Niet Schieten, dat is mijn papa. De titel van het boek verwijst naar de laatste woorden van zijn zusje en het verhaal vormde ook de inspiratie voor de nieuwe Belgische film Niet Schieten met in de hoofdrol Jan Decleir. 

De dramafilm speelt zich af na de aanslag in het winkelcentrum waarbij David zijn familie verloor. Hij belandt zwaargewond in het ziekenhuis en zijn grootvader Albert neemt de zorgt over de jongen op zich. Om een spannende draai aan het verhaal te geven, begint Albert te beseffen dat er meer speelt en dat de Bende misschien wel beschermd wordt. Ook is de jonge David zijn leven niet meer zeker, want hij heeft een van de daders gezien.

More content below the advertising

Niet Schieten draait vanaf 29 november in de bioscoop.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.