Bobbi Eden tegen vertrutting
Source
Foto: Roland J. Reinders

Wij deden een onderzoek naar de vertrutting in Nederland - nu te lezen in Veronica Magazine! - en vroegen vijf bekende Nederlanders naar hun mening. 

Bobbi Eden, ex-pornoster en erotisch ondernemer, maakt zich zorgen over de verpreutsing. "Ik organiseer twee keer per jaar een erotiekbeurs en ik vraag me weleens af hoe lang dat nog mag. Het is trouwens wel opvallend dat we blijkbaar preutser en truttiger zijn geworden, want als ik kijk naar de aantallen bezoekers die naar mijn beurzen komen en de populariteit van erotische speeltjes, dan merk ik dat totaal niet."

Ellen ten Damme, zangeres en actrice: "Ik vind topless zonnen de gewoonste zaak van de wereld. In mijn theatershows flirt ik ook met bloot en sensualiteit. Zo vind ik het leuk om in een buikdanspakje te verschijnen, maar ik zorg er wel voor dat het nooit ordinair wordt, want daar hou ik niet van."

Jeroen van Inkel, dj en schrijver van spannende boeken: "We leven in een land vol watjes, er is altijd wel iemand die zich gekwetst voelt. (..) Ik merk als dj dat je vandaag de dag minder kunt zeggen. Laatst was er een Chinese minister rond etenstijd bij Rutte op bezoek. Daar kon ik met gemak vijf grappen over maken, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Nou ja, niet helemaal; ik maakte de ‘Hu Lang is een Chinees’-grap. Ik kon ’t niet laten."

Article continues after the ad

Youp van ’t Hek, cabaretier en columnist is niet van plan om z’n woorden zorgvuldiger te gaan kiezen. "Ik lach zelf tegenwoordig alleen nog maar om humor die niet past in de huidige tuttige tijdgeest. Wel ben ik altijd bang dat Arie Boomsma mij ziet lachen. Want dan trekt hij meteen zijn conclusies: die Van ’t Hek is een racistische homofoob."

Marieke Derksen, uitgever van sportboeken en dochter van Johan. "Mogen vrouwen zelf bepalen of ze sexy gekleed gaan en wat voor werk ze doen? En eerlijk: ik kijk zelf ook liever naar een walk-on girl met een goed decolleté dan naar een darter in een synthetisch shirt."

Het complete interview met de BN'ers, en het complete onderzoek naar de vertrutting in Nederland, is te lezen in Veronica Magazine nummer 40. 

More content below the advertising