SBS6 serveerde The Amsterdam Project af

Aan de vooravond van de start van Het Rotterdam Project, de opvolger van het gelauwerde The Amsterdam Project, vertelt Beau van Erven Dorens dat de serie er op een haar na nooit was geweest. 

In het AD doet de Gouden Televizier Ring-winnaar vandaag een boekje open over zijn oude werkgever, die niet bepaald zat te wachten op een reportageserie over daklozen. Beau: “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten. ‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos. Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland (Galjaard, op dat moment de programmadirecteur van RTL ) gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.”

Over de knie
Galjaard sleepte Beau vervolgens terug naar zijn oude honk. ,,Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart”, gaat Beau verder in het AD. ,,Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja. Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.”

Het Rotterdam Project
In Het Rotterdam Project krijgen opnieuw vijf daklozen hulp om het leven weer richting te geven. Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) krijgen van en via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro. Beau: “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren. En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.”

Het Rotterdam Project is vanaf vanavond elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.