SBS6 serveerde The Amsterdam Project af

Aan de vooravond van de start van Het Rotterdam Project, de opvolger van het gelauwerde The Amsterdam Project, vertelt Beau van Erven Dorens dat de serie er op een haar na nooit was geweest. 

In het AD doet de Gouden Televizier Ring-winnaar vandaag een boekje open over zijn oude werkgever, die niet bepaald zat te wachten op een reportageserie over daklozen. Beau: “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten. ‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos. Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland (Galjaard, op dat moment de programmadirecteur van RTL ) gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.”

Over de knie
Galjaard sleepte Beau vervolgens terug naar zijn oude honk. ,,Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart”, gaat Beau verder in het AD. ,,Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja. Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.”

Het Rotterdam Project
In Het Rotterdam Project krijgen opnieuw vijf daklozen hulp om het leven weer richting te geven. Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) krijgen van en via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro. Beau: “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren. En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.”

Het Rotterdam Project is vanaf vanavond elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag