Aan de vooravond van de start van Het Rotterdam Project, de opvolger van het gelauwerde The Amsterdam Project, vertelt Beau van Erven Dorens dat de serie er op een haar na nooit was geweest. 

In het AD doet de Gouden Televizier Ring-winnaar vandaag een boekje open over zijn oude werkgever, die niet bepaald zat te wachten op een reportageserie over daklozen. Beau: “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten. ‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos. Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland (Galjaard, op dat moment de programmadirecteur van RTL ) gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.”

Over de knie
Galjaard sleepte Beau vervolgens terug naar zijn oude honk. ,,Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart”, gaat Beau verder in het AD. ,,Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja. Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.”

Het Rotterdam Project
In Het Rotterdam Project krijgen opnieuw vijf daklozen hulp om het leven weer richting te geven. Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) krijgen van en via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas met 10.000 euro. Beau: “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren. En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.”

Het Rotterdam Project is vanaf vanavond elke dinsdag om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Article continues after the ad
More content below the advertising