Source
Foto: Kale Jakhals Producties

In De Sleutel zet Beau van Erven Dorens zich weer in voor daklozen. In dit nieuwe realityprogramma geeft hij hen letterlijk een dak boven het hoofd.

De afgelopen jaren heeft Beau van Erven Dorens daklozen geholpen met zijn programma's The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project. In De Sleutel gaat hij nog een stapje verder. Hij geeft enkele daklozen de sleutel van een woning, waardoor ze hun leven weer op orde kunnen krijgen.

Documentaire

Beau: "De deelnemers krijgen meteen bij de eerste aflevering de sleutel van een huis. Maar voordat dat gebeurt, zijn ze gescreend. Eerst worden de daklozen benaderd onder het mom van: we zijn een documentaire aan het maken. Ik ben daar niet bij, want als ze mij zien denken ze meteen: ah, daar heb je Beau, ik kom op tv, kassa!"

Article continues after the ad

Betrouwbaar

De presentator is niet naïef en om van dit project een succes te maken, moeten mensen ook zelf willen veranderen. "Eerst wordt gekeken of ze betrouwbaar zijn, of ze niet liegen over hun situatie en of ze echt hun leven willen beteren. En dan kom ik met de sleutel. Voor hen is het lastig om een huis te vinden, wij zorgen ervoor dat ze wel iets kunnen huren. Zij betalen de huur, wij schieten slechts voor. En dan helpen we ze bij de chaos, want dat is het vaak wel."

Verslaving

De deelnemers zijn vaak ook verslaafd en dat maakt het een stuk lastiger om ze te helpen. Toch is het volgens Beau ook belangrijk om dit probleem te laten zien. "Er zit op mijn verzoek één alcoholist bij. Alcohol is veel erger dan drugs. Met een verslaafde aan crack en heroïne kun je prima praten, met een alcoholist niet. Die zijn echt door het dolle. Maar voor die mensen moeten we ook zorgen."

De Sleutel is vanaf vanavond te zien om 21:30 uur op RTL 4.

Het complete interview met Beau, en de daklozen die hij heeft geholpen, staat in Veronica Magazine, nummer 42.

More content below the advertising