Na programma’s als The Rotterdam Project en Five Days Inside, steekt Beau van Erven Dorens opnieuw de helpende hand uit. Deze keer ondersteunt hij oorlogsveteranen die kampen met PTSS.

Ongeveer 5% van alle Nederlandse oorlogsveteranen gaat gebukt onder een vorm van PTSS (posttraumatische stressstoornis). Hierdoor beleven ze gruwelijkste en angstigste momenten uit hun oorlogsverleden telkens opnieuw. In Beau en de Veteranen gaan zeven oorlogsveteranen de strijd aan met hun trauma’s. Op een therapeutische wandeltocht door de uitgestrekte wildernis van Noorwegen hopen de oud-soldaten het verleden voorgoed achter zich te kunnen laten.

De veteranen zullen tijdens deze tocht worden begeleid door Beau van Erven Dorens en een team van therapeuten. “Ik ben heel trots op ‘mijn’ veteranen”, aldus Beau. “Ze zijn diep gegaan en hebben alles laten zien. De emoties lopen hoog op. Voor het eerst in mijn leven heb ik een idee van wat onze militairen daar tijdens missies in het buitenland hebben meegemaakt. Ik hoop dat het programma bijdraagt aan het begrip voor veteranen met PTSS en veteranen in het algemeen.”

Beau en de Veteranen is vanaf 28 mei iedere dinsdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Article continues after the ad
More content below the advertising