Beau van Erven Dorens gaat nóg een programma over daklozen maken. In De Sleutel keer geeft-ie daklozen echter geen pinpas met 10.000 euro, maar een appartement!

Na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project komt Beau met De Sleutel. Hierin gaat hij verder waar zijn eerdere twee daklozen-programma's stopten en geeft hij zes daklozen een appartement. "Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van het verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden", vertelt Beau. "Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?"

Het programma is gebaseerd op 'Housing First': een initiatief uit Amerika dat daklozen helpt hun problemen en schulden op te lossen vanuit de veiligheid van een eigen huisje. 

Herstelcoach Rokus Loopik, met wie Beau ook werkt in Het Rotterdam Project, is enthousiast. Hij bracht het principe van 'Housing First’ in 2006 naar Nederland. Rokus: "Het is onze plicht dakloze mensen van de straat te halen en ze te leren zichzelf te helpen zodra ze ergens gaan wonen. Veel slimmer, goedkoper en humaner dan met ‘Housing First’ wordt het niet. Ik heb 200 procent vertrouwen in de samenwerking met Beau, de mensen met wie we gaan werken en de uitkomst van dit programma."

Article continues after the ad

Wanneer De Sleutel op tv te zien is, is nog niet bekend, maar dat wordt sowieso niet eerder dan volgend voorjaar.

More content below the advertising