Barry Atsma met strandstoel voor Veronica Magazine
Source
Foto: Mike van den Toorn

Onze eigen Barry Atsma is een wereldster met talloze klussen in het buitenland. Hij was even in Nederland en sprak met Veronica Magazine over zijn favoriete film, serie en... seksscène. 

Wat is je favoriete film aller tijden?

"Fight Club van David Fincher. Een donkere en harde, maar geniale film. Brad Pitt en Edward Norton zijn weergaloos. Fight Club gaat over een kantoorman met een saai leven die spanning zoekt. Hij begint een vechtclub en komt terecht in een duistere, bizarre wereld. Meer vertel ik niet, want dan zou ik het verpesten voor de mensen die ’m nog niet hebben gezien."

Wat is je lievelingsserie?

"Beetje gek antwoord misschien, maar dat is toch Friends. Natuurlijk heb ik series als House of Cards en Breaking Bad verslonden, maar ik kijk Friends nu met mijn dochter van veertien en ik word daar echt gelukkig van. Friends is tijdloos goed. Het is ook zo goed geschreven en zo goed gespeeld. Zo’n Phoebe; je kunt me opvegen. En Matt LeBlanc vind ik ook zo grappig. Ik heb de eer gehad met hem in een serie te spelen, Episodes. Dat vond ik onwijs leuk, want het was met dé Matt LeBlanc van Friends. En het is nog eens een ontzettend aardige gast ook."

Article continues after the ad

Wie is je favoriete acteur?

“Brad Pitt. Fokking fantastisch vind ik hem. Hij heeft zo veel goede, iconische rollen gespeeld. Neem alleen zijn rol in Once Upon a Time in Hollywood. Weergaloos. Hij is alleen zo ongelooflijk knap dat het haast vervelend is om te zeggen dat hij ook kan spelen, maar hij is een waanzinnige acteur. Vergeet ook niet dat hij veel initieert en produceert. Een film als 12 Years a Slave was er zonder Brad Pitt nooit geweest. Ja, ik ben helemaal hot voor Brad Pitt.”

Wie is je favoriete actrice?

"De fenomenale Meryl Streep. Net als Brad Pitt heeft zij zo veel iconische rollen gespeeld, en zulke diverse. Van Kramer vs Kramer tot Angels in America tot The Devil Wears Prada. In die laatste is ze ook erg grappig. Meryl Streep is áltijd goed. Briljant. Eenzame hoogte."

Wat is je favoriete seksscène ever?

"Heath Ledger en Jake Gyllenhaal in Brokeback Mountain. Ze hebben heel harde mannenseks, maar die is toch heel opwindend, op een bepaalde manier. Ik ben zelf van de vrouwen, maar ik vond het zeldzaam goed gedaan. Vooral de hunkering van die twee mannen naar elkaar, van die twee cowboys die in hun conservatieve wereld absoluut niet kunnen laten merken dat ze op elkaar vallen. In die seksscène zit dat enorme verlangen naar elkaar, de wilde lust die ze voelen."

Het complete interview met Barry Atsma is te lezen in Veronica Magazine nummer 31.

More content below the advertising