Source
Foto: Ineke Oostveen

Barry Atsma heeft weer een rol in een internationale serie te pakken, in The Rook speelt de ideale schoonzoon een gestoorde psychopaat.

The Rook is een nieuwe bovennatuurlijke spionagethriller over een vrouw die na een aanval haar geheugen kwijt is geraakt. Ze weet alleen nog dat ze werkt voor een schimmige overheidsorganisatie en dat ze niemand kan vertrouwen. In deze Britse serie is daarnaast een rolletje weggelegd voor onze eigen Barry Atsma als een sadistische psychopaat met bijzondere krachten.

Geheimzinnig

Het had echter weinig gescheeld of Atsma had de rol aan zich voorbij laten gaan, vertelt hij in Veronica Magazine. "Ik liep er niet meteen warm voor. Er werd zo geheimzinnig over gedaan dat ik alleen een half script en een rolomschrijving kreeg." Zijn manager wist iets meer over The Rook en garandeerde hem dat het een te gekke serie was. 

Article continues after the ad

Nare, rare man

Daar had zijn manager gelijk in. "The Rook was te gek om te doen. Ik heb een bijrol, absoluut geen leidende rol, maar het was wel een leuke bijrol. Mijn personage heet Peter, een nare, rare, psychotische man die op de gekste momenten opduikt en maar niet dood wil gaan. Dat zijn de leukste rollen om te spelen, want je hebt zowel de hoge toppen als de diepe dalen en mag alle kanten opfladderen en -schieten."

Dure bullshit

Barry Atsma doet zo nu en dan auditie voor een Amerikaanse serie of film, maar het is geen doel van hem om door te breken in Amerika. "Ik ben superblij met wat ik nu doe: ik zit in een topserie in Engeland, heb net Bad Banks seizoen 2 gedraaid en kijk uit naar de opnames van Klem dit najaar. Een Hollywood-productie klinkt leuk en interessant, maar het is vaak ook heel dure bullshit. Het is dus maar de vraag of je daar in wilt zitten."

The Rook is vanaf 1 juli te zien op Ziggo Movies & Series XL.

Het complete interview met Barry Atsma lees je in Veronica Magazine, nummer 26.

More content below the advertising