Barbara Sloesen
Source
Foto: Martijn van Gelder

Romantische comedy Zwaar Verliefd! 2 komt deze maand al uit. Volgens hoofdrolspeelster Barbara Sloesen kunnen we een feelgoodfilm nu goed gebruiken. 

Een romcom die rond kerst uitkomt, dat schept natuurlijk verwachtingen.

Barbara: "Omdat Zwaar Verliefd! 2 eigenlijk in maart 2021 zou uitkomen is het geen film met een kersttintje. Maar de film speelt zich af over langere tijd en er zit wel iets van kerst in, want ik herinner me dat ik een keer een kersttrui aan heb gehad. Wat de film in mijn ogen kerstig maakt, is dat het een echte feelgoodfilm is. En daar hebben we nu allemaal behoefte aan."

De eerste Zwaar Verliefd! kwam in 2018 uit en was je eerste hoofdrol. Daarna heb je veel gedaan. Is je leven erg veranderd?

"Ik zag het als het startschot voor mijn carrière. Op de toneelschool zeiden ze vaak tegen ons: geef het vijf jaar de tijd voor het echt begint te lopen. Precies op dat moment gebeurde het voor mij. Of ik veel herkend word? Dat valt wel mee, hoor. In Den Bosch, waar de film zich afspeelt en we ’m hebben opgenomen wel. In Amsterdam, waar ik woon, is dat minder een ding. Of ik heb het gewoon niet door, dat kan ook nog."

Article continues after the ad

Je bent in het afgelopen jaar gaan samenwonen met je vriend, cameraman Max. Dat zal ook een en ander veranderd hebben.

"Het grappige was dat ik in het echt tegen veel van dezelfde dingen aanliep die ook gebeuren in Zwaar Verliefd! 2. In de film komen Isa en Ruben in
de volgende fase van hun relatie, waar ze aan beginnen vol goede moed en – en daar gaat het volgens mij vaak mis – met de hoogste verwachtingen. Bij mij en Max kreeg het samenwonen een extra laag omdat we door corona ineens heel veel samen thuis waren en juist niets dan tijd voor elkaar hadden. Dat was gelijk een goede uitdaging, maar daar zijn we prima doorheen gekomen."

Hoe gaat dat, een romcom vol zoenscènes opnemen in mondkapjestijden?

"Testen en zoenen, testen en zoenen. Dat voelde wel heel raar. Aan de ene kant omdat we de eerste helft van de film een beetje terugzagen en dachten: och jee, wat zaten we toen aan elkaar te plukken, dat voelt inmiddels als de oertijd. Aan de andere kant waren de opnames ook heel vreemd. Lopen wij daar, helemaal vrij en zonder anderhalve meter afstand, terwijl iedereen om ons heen met mondkapjes op zit toe te kijken. Je voelt je dan net een alien, omdat jij als enige wél van alles mag."

Zwaar Verliefd! 2 is vanaf 17 december te zien in de bioscoop.

Het complete interview met Barbara Sloesen staat in Veronica Magazine nummer 50.

More content below the advertising