Terwijl Bankier van het Verzet nog geen half jaar geleden zijn bioscooprelease beleefde, is de film vanaf vandaag al te zien op on demand platform Videoland. 

De streamingdienst probeert zich steeds meer te onderscheiden van zijn concurrenten door grote titels relatief kort na de bioscooprelease bij zijn abonnees door de digitale kabel te jagen. Naast Nederlandstalige titels kunnen we binnenkort ook blockbusters als Black Water, Loving Pablo, Escape Plan, The Bombing, Hurricane Heist en Papillon op het Videoland-menu verwachten.  

Bankier van Verzet is de verfilming van het waargebeurde, maar relatief onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld: Walraven van Hall (Barry Atsma). De bankier wordt in de Tweede Wereldoorlog gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten. Hij aarzelt geen moment en bedenkt samen met zijn broer Gijs (Jacob Derwig) hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dát niet genoeg blijkt te zijn, bereiden de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis voor: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

 

RTL Late Night met Tawn Huys

- Damien Kok. Politieagent Damien Kok werd vorige oud & nieuw zodanig mishandeld dat hij een complete beenbreuk opliep en de straat in moest inruilen voor een bureaubaan. De verdachte van zijn mishandeling is echter vrijgesproken wegens te weinig bewijs. 

- Handbalsters Lois Abbingh & Estavana Polman (foto). De handbalsters van het Nederlandse ploeg hebben gisteren een bronzen medaille binnengehaald tijdens het EK Handbal in Frankrijk. Lois Abbingh en Estavana Polman vertellen over het toernooi. 

- Fien Vermeulen. Fien Vermeulen is presentatrice bij onder meer Qmusic en AD en helpt de kijker elke maandag een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen in De Week van Fien.

 

Pauw

- Peter Pannekoek. Peter Pannekoek mocht voor de derde keer een bekende Nederlander op de hak nemen voor het satirische programma The Roast. In navolging van Giel Beelen en Gordon was nu Johnny de Mol aan de beurt.  

- Beau van Erven Dorens. Beau van Erven Dorens heeft het afgelopen jaar 5 daklozen geholpen om uit de put te raken. In zijn programma Het Rotterdam Project is te zien hoe zij weer wat van hun leven weten we maken. 

- Diederik Samsom

Vijftig afleveringen lang hebben we het wel en wee kunnen volgen van vier gezinnen die een nieuw leven probeerden op te bouwen in een ander land. Hoe loopt dit af?

De vier gezinnen uit Helemaal het einde! gooiden hun leven helemaal om en vertrokken naar Kaapverdië om daar een nieuw bestaan op te bouwen. In tegenstelling tot de gezinnen uit Ik vertrek waren deze globetrotters beter voorbereid. Ze kregen een stuk grond, een startkapitaal en een jaar de tijd om hun dromen uit te laten komen. In de laatste aflevering zien we of hen dit is gelukt.

 De Van Berkels en de familie De Weijer weten wat zij gaan doen. Bart en Maaike blijven op Kaapverdië om Palmera voort te zetten en de Van Berkels gaan terug. Maar dan komt er een telefoontje uit Nederland waardoor alles helemaal anders wordt. De familie Beerens en Molenaar leggen hun ruzie bij en willen het jaar op een goede manier afsluiten met elkaar. De vier gezinnen moeten, na een jaar lief en leed gedeeld te hebben, afscheid nemen van elkaar.

De laatste aflevering van Helemaal het einde! is vanavond te zien om 20:41 uur op RTL 4.