Terwijl Bankier van het Verzet nog geen half jaar geleden zijn bioscooprelease beleefde, is de film vanaf vandaag al te zien op on demand platform Videoland. 

De streamingdienst probeert zich steeds meer te onderscheiden van zijn concurrenten door grote titels relatief kort na de bioscooprelease bij zijn abonnees door de digitale kabel te jagen. Naast Nederlandstalige titels kunnen we binnenkort ook blockbusters als Black Water, Loving Pablo, Escape Plan, The Bombing, Hurricane Heist en Papillon op het Videoland-menu verwachten.  

Bankier van Verzet is de verfilming van het waargebeurde, maar relatief onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld: Walraven van Hall (Barry Atsma). De bankier wordt in de Tweede Wereldoorlog gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten. Hij aarzelt geen moment en bedenkt samen met zijn broer Gijs (Jacob Derwig) hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dát niet genoeg blijkt te zijn, bereiden de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis voor: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

 

Article continues after the ad
More content below the advertising