Terwijl Bankier van het Verzet nog geen half jaar geleden zijn bioscooprelease beleefde, is de film vanaf vandaag al te zien op on demand platform Videoland. 

De streamingdienst probeert zich steeds meer te onderscheiden van zijn concurrenten door grote titels relatief kort na de bioscooprelease bij zijn abonnees door de digitale kabel te jagen. Naast Nederlandstalige titels kunnen we binnenkort ook blockbusters als Black Water, Loving Pablo, Escape Plan, The Bombing, Hurricane Heist en Papillon op het Videoland-menu verwachten.  

Bankier van Verzet is de verfilming van het waargebeurde, maar relatief onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld: Walraven van Hall (Barry Atsma). De bankier wordt in de Tweede Wereldoorlog gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten. Hij aarzelt geen moment en bedenkt samen met zijn broer Gijs (Jacob Derwig) hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dát niet genoeg blijkt te zijn, bereiden de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis voor: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd.

 

Jennifer Lawrence dacht dat ze het had gemaakt in Hollywood met een kleine rol in de komische misdaadserie Monk. Dat viel vies tegen. 

We gaan je niet te veel vertellen over het eerste televisierolletje van Jennifer Lawrence. Het is leuker als je deze scène ziet zonder te weten wat er gaat gebeuren. Het enige wat je hoeft te weten, is dat Lawrence onderdeel uitmaakt van het basketbalteam. 

Yep, die hyperactieve poema was onze Jen. Dat kwam voor haar ook als een verrassing. Tijdens een promotiepraatje voor de film Silver Linings Playbook, waar ze een Oscar mee won, vertelde ze het verhaal over haar televisiedebuut. 

Ze dacht dat zij een personage zou spelen genaamd Emily C. en dat haar vriendinnetje uit de kerk Emily J. zou spelen. Vol trots had ze iedereen in de kerk verteld dat ze te zien zou zijn in Monk. Balen dus toen ze ontdekte dat ze de mascotte moest spelen. Jennifer schaamde zich zo erg dat ze haar vrienden niet meer onder ogen durfde te komen en is daarna nooit meer naar de kerk gegaan. 

 

Juist wanneer je dacht dat het niet dommer kon, doen Jim Carrey en Jeff Daniels er met Dumb and Dumber To nog een schepje bovenop. In het vervolg op de comedyklassieker ontdekt domoor Harry dat hij een dochter heeft en gaat met sukkel Lloyd op zoek naar haar. Een mooi moment om enkele van onze favorieten domme personages uit te lichten.

 

Derek Zoolander & friends

Supermodel Derek Zoolander is zo dom als een lege batterij en wordt door een slechte fashion designer gehersenspoeld om een premier te vermoorden. Gelukkig heeft Derek weinig hersens om te spoelen en samen met zijn rivaal Hansel redt hij de premier. Toch is Derek niet de domste van het stel. In tegenstelling tot zijn vrienden weet Derek wel dat vuur en benzine niet goed samen gaan.

 

Karen uit Mean Girls

De titel Mean Girls klopt niet helemaal. Eigenlijk is alleen Regina George gemeen. Haar vriendinnen Gretchen en Karen zijn meelopers die zich heel makkelijk laten manipuleren. Vooral Karen is een simpel doelwit omdat ze zo ongelooflijk dom is. Dat weet ze ook van zichzelf. Wanneer Nice Girl Cady haar probeert op te vrolijken, geeft Karen toe dat ze helemaal niet zo slim is. Toch is ze niet alleen maar negatief over zichzelf, ze heeft namelijk een talent, een soort van “vijfde zintuig”. Karens borsten kunnen het weer voorspelen, ze worden namelijk nat als het regent.

 

Alan uit The Hangover

Een groepje vrienden gaat naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest en de dag daarna hebben ze geen flauw idee wat er is gebeurd en ze zijn de bruidegom kwijt. De mannen gaan op zoek naar hun beste vriend en ontdekken dat ze heel wat rotzooi hebben uitgehaald. Dat is in het kort het verhaal van The Hangover. De schuldige van het drama blijkt Alan te zijn, hij had zijn vrienden stiekem wat drugs gevoerd om ze wat losser te maken. En toch is dat niet de domste actie van de dikke haarbal die onder andere klappen krijgt van Mike Tyson,  bevriend raakt met een gangster en per ongeluk een giraffe onthoofd.

 

MATT DAMON!!

Poppenfilm Team America: World Police, gemaakt door de mannen van South Park, is een bijtende satire op pro-Amerikaanse actiefilms. De helden zijn botte eikels die elk probleem oplossen met hun vuisten en de Hollywoodsterren die daar kritiek op uiten zijn laffe softies die niet snappen hoe de echte wereld in elkaar zit. Trey Parker en Matt Stone hadden een belangrijke rol weggelegd voor acteur Matt Damon. Het was de bedoeling dat hij overdreven slim zou zijn maar toen ze de domme uitdrukking op de pop van Matt Damon zagen, kregen ze een heel ander idee.

 

Brick uit Anchorman

Veel dommer dan weerman Brick Tamland uit Anchorman wordt het niet. Met een IQ van 48 is hij nog dommer dan Bonnie St. Claire. Hij verschijnt op zijn eigen begrafenis en snapt niet dat hij niet dood is.

Hij weet niet hoe een green screen werkt.

En tijdens een gevecht met andere nieuwslezers vermoordde hij per ongeluk iemand.