Er verschijnen zó veel films, dat het heel eenvoudig is om er eentje over het hoofd te zien. Soms worden ze niet meteen op waarde geschat; te hard afgerekend op zaken die dán modieus zijn, of… de bioscoopgangers zijn er gewoon niet voor te porren. Wat de reden ook is: deze actiefilms zijn het waard om nog eens te checken!

Master & Commander: The Far Side Of The World
Master & Commander, Met Russell Crowe is geen rechttoe rechtaan actiefilm. Het is een oorlogsdrama, met een aantal pittige gevechtsscènes. 

De film won twee Oscars (Beste Geluidsmontage en Cinematografie) en werd grotendeels jubelend ontvangen. Omdat de omzet tegenviel, 200 miljoen tegen een budget van 150 miljoen, zat een vervolg er helaas niet meer in… Jammer, want de film hintte er ontzettend op!

 

Punisher: War Zone
Punisher: War Zone is eigenlijk een b-film die door Marvel zelf gemaakt is. Dankzij verwoestende kritieken verdiende deze flop zijn bescheiden budget (zo’n 35 miljoen dollar) bij lange na niet terug.

Is War Zone een goede film? Nee, niet echt, daar hoeven we niet over te liegen… Zijn de gestoorde, bloederige fratsen van Frank Castle vermakelijk? Dát wel! Bekijk hier één van de eerste scènes uit de film.

In amper twee minuten tijd onthoofdt The Punisher (Ray Stevenson) een gehandicapte maffiabaas, breekt de nek van zijn vrouw(!), hangt hij ondersteboven aan een kroonluchter met twee machinepistolen én duwt hij een stoel dwars door iemands hoofd!

Dat het verhaal nergens op slaat, en het acteerwerk niet altijd bona fide is nemen we dan toch voor lief? Toevallig staat de film gewoon op Netflix!

 

The Taking Of Pelham 1 2 3
Denzel Washington en John Travolta nemen het tegen elkaar op in deze spannende actiethriller. Travolta kaapt een metro, en ov-medewerker Washington moet met de woeste gijzelnemer onderhandelen.

Deze versie uit 2009 is minder goed dan het origineel uit 1974, dat momenteel een score van 100 heeft op Rotten Tomatoes. Hoewel je kunt discussiëren of zo’n remake echt nodig is, werd deze film er te hard op afgerekend.

 

Dredd
De meedogenloze Judge Dredd werd bekend in de comics over Mega-City One. Deze stad, zo’n beetje de hele oostkust van de Verenigde Staten, is zó gaar en overbevolkt dat de wet er extreem hard gehandhaafd moet worden. Dredd is een soort politieagent, rechter én beul in één glimmend harnas.

Dredd werd al eerder verfilmd, met Sylvester Stallone, maar was in deze versie een stuk minder bruut dan de inspiratiebron. Dredd (2012) was een stuk grimmiger!

Hoewel deze film behoorlijk positief werd beoordeeld, bleven de bioscoopgangers achter. Omdat de film op dvd wél populair was, speelde Dredd ongeveer quitte. Mocht hij een keer op tv zijn, dan kun je het een stuk slechter treffen!


Waterworld
Kevin Costners mislukte prestigeproject Waterworld ging de geschiedenisboeken in als één van de grootste flops aller tijden. Dit kwam grotendeels door veel (veel!) domme keuzes tijdens het filmen, waardoor het budget bizar opliep.

Hoewel Waterworld geen superfilm is, is hij redelijk ondergewaardeerd: de verhalen die rondgingen over ‘de grootste flop ooit’ deed mensen denken dat Waterworld slechter was dan de film in werkelijkheid was.

Na de verkoop op videoband, dvd en via uitzendrechten voor televisiezenders werd Waterworld uiteindelijk zelfs winstgevend, al was het geen vetpot.

Jennifer Hoffman onderzoekt de kledingindustrie

Jennifer Hoffman kennen we als actrice maar in het nieuwe programma Genaaid toont ze een hele nieuwe kant van zichzelf en dat voelt volgens haar nogal naakt. 

Op de vraag van Veronica Magazine of acteren nog wel zo leuk is, kijkt Jennifer Hoffman verrast op. "Is dat echt een serieuze vraag?" Voor haar is acteren het leukste vak dat er is omdat het haar herinnert aan haar jeugd. "Het is wat kinderen het liefste doen op het schoolplein. Ik ging dan The A-Team nadoen en mocht dan Murdock zijn of B.A. Of je speelde winkeltje en dan ben jij de verkoper en ik kom wat kopen. Die lol die je als kind hebt, voel ik nog precies zo. Hoe kan iemand dát niet leuk vinden?"

Met het programma Genaaid gaat ze aan de slag als presentatrice en dat is toch wel even wennen. "Het is zo anders dan acteren, nu moet ik mezelf ‘spelen’. Dat voelt nogal naakt. Toen ik aan het team werd voorgesteld als de presentatrice van het programma, zei ik meteen: sorry alvast. Ik was zo bang om mensen teleur te stellen. Maar het ging goed.”

 

Stomp in je buik

In Genaaid gaat Hoffman met een groepje modeontwerpers naar Myanmar om van dichtbij te zien hoe kleding gemaakt wordt en dat is best heftig. "We hebben ons gefocust op katoenplukken en leerlooien en echt misstanden gezien. In het programma dagen we de vijf deelnemers, die op het punt staan de mode-industrie in te gaan, uit om een duurzamer alternatief te bedenken.”

De reis ging Hoffman niet in haar koude kleren zitten en zij vindt Genaaid daarom ook een passende titel. “Ik vind het wel een stoere kreet. We hebben heftige dingen gezien en meegemaakt en dan mag zo’n titel ook wel voelen als een stomp in je buik. Het is belangrijk dat mensen hiernaar kijken en dan is het goed als je met een gewaagde kreet de aandacht trekt. En het dekt de lading, omdat het over kleding gaat en tegelijkertijd over de mensonterende omstandigheden.”

Liefdesleven

Vanwege haar werk als actrice en presentatrice is Jennifer Hoffman een BN'er en daardoor staat haar privéleven ook in de schijnwerpers en dat vindt zij een lastig onderwerp. "Het is zo privé. Er circuleert nu een naam, Dorian Cole, maar zo heet hij niet. Hij zou ook een kok zijn, maar dat is hij niet. En hij komt ook niet uit Canada. We zijn al voor een tv-programma gevraagd waarin hij zou koken en ik word geïnterviewd. Ik heb keihard gelachen. Hij kan heus wel koken, maar ik weet niet of dat nou zo uitzendwaardig is... Maar is het echt interessant om het in Veronica Magazine over mijn liefdesleven te hebben?”

Genaaid is vanaf vanavond wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3.

De meeste rampenfilms zijn matige b-films maar Into the Storm is een spectaculaire actiefilm die zich met gemak kan meten met de grotere blockbusters

Het kleine stadje Silverton wordt geteisterd door een aantal tornado's. Terwijl de bewoners op zoek gaan naar een schuilplaats, komt een groepje stormjagers naar het stadje toe om onderzoek te doen naar de wervelwinden. Al snel wordt duidelijk dat dit nog maar het begin is en de storm alleen maar heftiger wordt.

De onbetwiste koning van de rampenfilm is zonder twijfel Twister maar Into the Storm doet een hele goede poging om die plek in te nemen. De makers weten dat de film geen sterk verhaal of diepgaande personages nodig heeft. Het draait om zo veel mogelijk spektakel en dat zit meer dan goed. De special effects zijn geweldig en de wervelstorm aan het einde is simpelweg verbluffend.

Om 21:00 uur op Veronica.