Source
Foto: Roland J. Reinders

Met de zomerstop van Goede tijden, slechte tijden in aantocht spraken wij met soapie van het eerste uur Babette van Veen over haar vakantieplannen.

Op 5 juli is weer de laatste aflevering van het seizoen te zien en gaat GTST twee maanden lang met zomerstop. Voor Babette van Veen betekent dat eventjes lekker niks doen. "Ik kijk er naar uit dat ik vijf weken geen teksten hoef te leren voor GTST. Alsmaar de druk dat je nog iets moet, dat vind ik wel eens lastig."

Topavond

Het leven van een soapster is namelijk drukker dan je denkt. Babette: "Als ik na een draaidag thuiskom, moet ik ’s avonds de scènes van de volgende dag voorbereiden. In het weekend hetzelfde verhaal. Dat stopt nooit. Het is heerlijk dat ik nu niets hoef en gewoon op een terrasje of heerlijk in m’n bubbelbad van de Aldi kan gaan zitten. Dan heb ik een topavond."

Dagelijkse sleur

Haar vakanties hoeven ook niet heel uitgebreid te zijn en de actrice, die haar acteercarrière begon als bitchy Linda Dekker, houdt het simpel. "Meestal zit ik ergens in een vakantiehuisje in Italië. Naar het strand, boekje lezen, ’s avonds koken en lekker eten. Niks geks. Van mij hoeft dat ook helemaal niet. Het is vooral fijn om even niks aan je hoofd te hebben. Dat er niets moet en je even uit de dagelijkse sleur bent."

Article continues after the ad

Topless

Je zal haar echter nooit topless op het strand zien, dat kunnen haar zoons van negentien en vijftien niet waarderen. "Topless zonnen? Dat mag ik niet van mijn kinderen, hoor. Daar staat een verbod op. Ik zeg wel eens: ‘Ik ga niet topless als jullie de hele dag koffie voor me halen’. Dat is een goeie deal, haha."

Het complete interview met Babette van Veen staat in Veronica Magazine, nummer 26.

Goede tijden, slechte tijden zie je iedere werkdag om 20:00 uur op RTL 4.

 

 

More content below the advertising