Hoe leuk Grey's Anatomy en The Good Doctor ook zijn, het blijft fantasie. De echte wereld van de artsen is veel heftiger en in Topdokters komen zij dit keer zelf aan het woord. 

In België is het programma Topdokters een groot succes en RTL 4 komt nu met een Nederlandse versie van deze realityserie waarin acht artsen vertellen over hun vak en wat voor impact dit heeft op hun privéleven. Want hoe leuk dit beroep ook lijkt in televisieseries zoals Grey's Anatomy en The Good Doctor, het werk van een chirurg is erg zwaar en vergt veel van de mannen en vrouwen. 

Article continues after the ad

In de eerste aflevering vertelt neurochirurg Wilco Peul een heel heftig verhaal: "Laatst was ik een patiënt aan het opereren met een wervelkolomtumor. Ik moest het operatieteam verlaten omdat er een traumapatiënt binnenkwam. Een klein kindje dat een zwaar ongeluk had gehad en dat onder mijn handen doodging. Vervolgens moet je dat aan de ouders meedelen, en daarna moet je weer terug naar die eerste operatie. Dat vergt het uiterste van je emotionele incasseringsvermogen. Als je daar niet tegen kunt, houd je dit vak niet vol."

Topdokters is vanaf woensdag 27 februari te zien om 21:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising