Source
Foto: Martin Hogeboom

Art Rooijakkers presenteert tien weken lang de dagelijkse talkshow Zomer met Art. Tegen Veronica Magazine vertelt hij dat het programma echter niet alleen om hem draait.

Zomer met Art is de nieuwe dagelijkse talkshow met Art Rooijakkers, al is het volgens Art zelf juist geen talkshow. "Je moet het eerder zien als een zomeravondprogramma. Natuurlijk zijn er gasten en komt het gesprek van de dag voorbij, maar er zitten ook veel leuke rubrieken in. Ik zit ook niet aan een tafel, zoals Pauw of Jinek, nee, het wordt veel losser."

Co-host

Tien weken lang zal Art gasten ontvangen in zijn show en dat doet hij iedere week met een andere co-host, waaronder Merel Westrik, Richard Groenendijk, Ellie Lust, Gert Verhulst, Katje Schuurman en Ryanne van Dorst. Die tafelgasten zijn ook net zo belangrijk als Art zelf, "het is dan ook geen personality-show. Het gaat om het programma, niet om mij." 

Article continues after the ad

Twan Huys

Na het mislukken van RTL Late Night met Twan Huys is Art Rooijakkers de eerste presentator die het gat opvult met een dagelijkse talkshow. Hij is daarentegen niet bang dat er net zo kritisch naar hem wordt gekeken. "Mijn situatie is ook heel anders. Twan stapte over van de ene zender naar de andere, voor een dagelijkse talkshow, het hele jaar door. En dat ging gepaard met veel publiciteit en hoge verwachtingen. Zomer met Art is een zomerprogramma, zonder al te veel pretenties. Ook een groot verschil met Twan is dat deze show een onderdeel is van wat ik doe voor RTL."

Kijkcijfers

Twan Huys en voorganger Humberto Tan moesten allebei weg omdat de kijkcijfers te laag waren, Art maakt zich daar geen zorgen over. "Televisie maken is leuk, maar niet van levensbelang. Dus ja, ik wil het zo goed mogelijk doen. En ja, ik hoop van harte dat er zo veel mogelijk mensen naar kijken. Maar is dat niet het geval, dan zal ik ervan balen en zeker proberen het bij te sturen. Lukt dat niet, dan ben ik daar chagrijnig van, maar ik ga wel weer door, naar een ander programma. Mijn carrière is hier niet van afhankelijk."

Zomer met Art is vanaf maandag 17 juni iedere werkdag te zien om 22:30 uur op RTL 4.

Het volledige interview met Art Rooijakkers is te lezen in Veronica Magazine nummer 24.

More content below the advertising