Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent maar voor het gemak vergeten de Amerikanen eventjes dat zij in Nederland al een grote ster is. Daar weet Zondag met Lubach wel raad mee.

In Amerikaanse shows houden ze wel van een inspirerend verhaal en als ze de waarheid een beetje moeten manipuleren dan hebben ze daar geen enkele moeite mee. Glennis Grace heeft keihard gewerkt om een succesvolle zangeres te worden en haar leven zit vol hoogte- en dieptepunten maar voor de makers van America's Got Talent is dat niet goed genoeg.

Het is natuurlijk lastig om je te identificeren met een kindster dat uitgroeide tot een Lady of Soul en daarom wordt de Amerikaanse kijker een inspirerend verhaal voorgeschoteld over een alleenstaande moeder die eindelijk de kans krijgt om haar droom waar te maken. Het Nederlandse succes van Glennis wordt in haar biografie even tussen neus en lippen genoemd maar de Amerikanen hebben geen idee wat haar 'Dutch carreer' precies inhoudt.

Daar brengt Zondag met Lubach verandering in door haar hoogtepunten op een rijtje te zetten. Arjen Lubach maakt gehakt van het sprookjesverhaal dat de Amerikanen vertellen over de 'single mom' die het zo zwaar heeft. Met een dikke knipoog wordt haar tragische verhaal verteld: hoe ze als klein meisje naast Julio Iglesias zat, de Soundmix Show won, meerdere hits scoorde, een gezonde zoon kreeg en uiteindelijk werd ontdekt door vier vreemden in een Amerikaanse amusementsshow. 

Article continues after the ad
More content below the advertising