Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent maar voor het gemak vergeten de Amerikanen eventjes dat zij in Nederland al een grote ster is. Daar weet Zondag met Lubach wel raad mee.

In Amerikaanse shows houden ze wel van een inspirerend verhaal en als ze de waarheid een beetje moeten manipuleren dan hebben ze daar geen enkele moeite mee. Glennis Grace heeft keihard gewerkt om een succesvolle zangeres te worden en haar leven zit vol hoogte- en dieptepunten maar voor de makers van America's Got Talent is dat niet goed genoeg.

Het is natuurlijk lastig om je te identificeren met een kindster dat uitgroeide tot een Lady of Soul en daarom wordt de Amerikaanse kijker een inspirerend verhaal voorgeschoteld over een alleenstaande moeder die eindelijk de kans krijgt om haar droom waar te maken. Het Nederlandse succes van Glennis wordt in haar biografie even tussen neus en lippen genoemd maar de Amerikanen hebben geen idee wat haar 'Dutch carreer' precies inhoudt.

Daar brengt Zondag met Lubach verandering in door haar hoogtepunten op een rijtje te zetten. Arjen Lubach maakt gehakt van het sprookjesverhaal dat de Amerikanen vertellen over de 'single mom' die het zo zwaar heeft. Met een dikke knipoog wordt haar tragische verhaal verteld: hoe ze als klein meisje naast Julio Iglesias zat, de Soundmix Show won, meerdere hits scoorde, een gezonde zoon kreeg en uiteindelijk werd ontdekt door vier vreemden in een Amerikaanse amusementsshow. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.