Is rekeningrijden dan toch de oplossing?

Wie dagelijks de auto pakt, weet hoe frustrerend het is om in de file te staan. Volgens Arjen Lubach is de oplossing heel simpel maar werkt de regering niet mee. 

Rekeningrijden is een controversieel begrip waar iedereen wel een mening over heeft, maar volgens Arjen Lubach is dat dé manier om eindelijk van die vervelende files af te komen. In een item van een dik kwartier legde Lubach uit dat het geen enkele nut heeft om de wegen te verbreden, wat dat leidt alleen maar tot meer auto's op de (verbrede) weg, en niet iedereen die in de spits in de file staat, gaat naar z'n werk. Dus maak rijden in de spits onaantrekkelijk en de drukte wordt direct minder. 

Waarom wordt rekeningrijden dan toch niet gezien als een mogelijke oplossing? Volgens Lubach is dat te wijten aan regeringspartijen VVD en CDA die de eigen achterban tevreden willen houden door deze 'vroempoen', zoals Lubach het noemt, niet te accepteren als alternatief. Met uitzondering van Cora van Nieuwenhuizen, de huidige minister van Infrastructuur en Waterstaat, zij vertelde negen jaar geleden dat het een werkbaar alternatief is. Maar ja, toen was ze ook nog geen minister voor de VVD...

Zondag met Lubach is iedere zondag te zien om 22:00 uur op NPO 3.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.